Stiu, sunt dator de ceva vreme cu un review al acestui joc de societate, dar pana atunci o sa incerc sa va “aman” cu o sesiune de 2 jucatori, luptatorii de serviciu fiind eu si Oitza Neagra.

Inca de la inceput vreau sa va spun ca, pana acum, am jucat mai mult de 30 de jocuri, deci lupta este apriga atnci cand intindem piesele si tabla de joc.

Jocul de societate Blokus se poate juca in 2-4 jucatori, existand si o varianta solo. In 2 jucatori, primul foloseste piesele albastre si rosii, celalalt pe cele galbene si pe cele verzi. Pentru cei care nu stiu cum se joaca, scopul este sa scapi de toate piesele, sa ramai cu cat mai putine patratele. Piesele de aceeasi culoare se leaga unele de celelalte doar prin colturi, fara a avea laturi comune.

Cam asa arata tabla dupa primele runde:

Dupa cum va dati seama, am incercat sa ajung pe cat de repede posibil in centru cu ambele culori, incercand sa blochez punctele de legatura ale Oitzei. Lucru greu de facut, mai ales cu asa adversar! Desi am avut un parcurs destul de bun, inevitabilul s-a produs, mi-am blocat singur inaintarea pe teritorul adversarului.

Strategia mea de a duce albastrul in toate colturile in acelasi timp cu rosul, nu a mers asa cum ma asteptam. Carmen in schimb, s-a descurcat binisor, sfarsitul jocului gasind-o cu doar 2 piese de cate patru patrate. Chiar daca am reusit sa scap de toate piesele albastre, am ramas cu 5 piese de culoare rosie, adica 16 patrat.

Blokus este un joc “pervers”, te poti bloca exact cand nu te astepti. Atunci cand se joaca in 2 jucatori, incerci sa joc bine cu ambele culori, sa scapi de ele in acelasi timp si sa-l blochezi pe adversar. Cel putin mie, mi se pare mai greu decat atunci cand joci in 4, desi iti poti da seama cam ce vrea sa faca adversarul.

Cu toate acestea, fiecare joc este atlfel, nu poti spune ca daca ai castigat o data cu o anumita strategie, data viitoare vei merge pe aceleasi miscari si sigur vei castiga.

Mai jos aveti pozele in ordine cronologica, din fiecare runda.