Articol scris de Bolog Narcis – Concurs Lex Hobby Store & BGB

Atunci cand se joaca in doua sau in trei persoane, Glen More foloseste un dummy player, mai exact un zar. Aceasta este o sesiune cu doi jucatori.

Asa arata tabla de joc la inceput :

 

Sergiu a fost primul si s-a dus direct pe un quarry iar eu am facut rost de niste oi in timp ce zarul a luat si el un quarry. Toate piesele peste care sar jucatorii vor fi scoase de pe tabla la un moment dat iar cele pe care se aseaza zarul sunt scoase imediat. Astfel, in graba noastra dar si a zarului, in prima runda au disparut aproximativ 11 piese in doar cateva mutari.

Albul, adica Sergiu, a reusit sa mai ia un forest, un wheat si Armadale Castle (3 monede + o palarie + cartea speciala).
Narcis a mai luat un butcher, un meadow, un quarry si un village. In timpul rundei el a folosit butcher-ul: a dat doua oi si a primit 4 puncte.
Prima runda a luat sfarsit iar Sergiu a facut un punct de la cartea Armadale Castle si unul de la o palarie de pe aceeasi carte.

Incepe runda a doua. Zarul este primul si scoate din joc un village (mass murder). Sergiu isi ia distillery sperand sa inceapa productia de whisky iar eu imi iau un wheat field si folosesc macelarul pt a mai primi 4 puncte de pe doua oi. Intre timp zarul „a dat in cap la un macelar” si l-a scos din joc.

Dupa aceasta crima oribila amandoi am luat-o la fuga sperand sa ne indepartam cat mai mult de zar. Sergiu a mai luat un un village si un tavern, sperand sa faca puncte pe seama productiei sale de whisky iar eu am facut un pas mare spre Duart Castle ( 3 puncte pt fiecare village la finalul jocului). Nervos, zarul a mai dat in cap la un macelar… pff, s-a terminat si runda asta.

Ultima runda, cea de-a treia incepe cu Sergiu care isi mai ia un village. Zarul nimereste pe Iona Abbey, o carte pe care amandoi ne-o doream. Tot Sergiu isi ia inca un distillery iar zarul se apuca de omorat ovine si bovine. Abia acum imi vine si mie randul si imi mai iau un village. Fiind ultima runda amandoi vindem cat mai multe resurse la magazin. Sergiu mai face rost de un village, eu de un meadow iar zarul face ravagii in urma noastra. Am mai transformat amandoi cativa clan members in chieftains, Sergiu a luat un bridge pe care l-a si folosit, dand o piatra si un lemn pentru a primi 7 puncte. Ultima mutare a fost a zarului. Game Over…

“Castigator” : Zarul… 

Glumeam doar. A fost un joc rapid si strans. Suntem inca incepatori la Glen More. Speram ca  nu am facut PREA multe greseli 😀