Dupa cum va puteti da seama din titlu, Shadows over Camelot: The Card Game este varianta de carti a jocului Shadows over Camelot, ambele realizate designerii Bruno Cathala si Serge Laget.

Lansat la Spiel 2012, Shadows over Camelot: The Card Game era pe lista de cumparaturi, dar cum au aparut inevitabil schimbari, a fost taiat in favoarea altui joc.

Cum nu il mai cumparam, am zis sa-l testam acolo la targ sa vedem ce pierdem. Daca urma sa ne placa, poate clipeam des si reuseam sa aprob o a doua sau a treia suplimentare de buget :D.

In Shadows over Camelot: The Card Game, jucatorii trebuie sa lucreze impreuna pentru a realiza cat mai multe cautari, asta inainte ca gradul de pericol sa devina prea mare. Daca jucatorii au succes in cautarea lor, cavalerii buni vor primi sabii albe (in functie de complexitatea cautarii). Daca nu, tradatorii (pentru ca avem si asa ceva in joc) vor fi recompensati cu sabii negre.

In joc, cautarile sunt reprezentare de 5 tipuri de carti, fiecare aratand 1-3 sabii, precum si un numar de la 1 la 4 sau un semn de intrebare. Aceste carti sunt amestecate impreuna cu cartile Morgana (care blesteama jucatorii atunci cand apar) si cartile Merlin (care inlatura elemente de blestem), toate acestea formand un teanc de zvonuri. Fiecare jucator primeste la inceput o carte de loialitate secreta, avand cel mult un tradator in joc si existand si posibilitatea sa nu avem in partida respectiva tradator.

Pe tura unui jucator, acesta va face una din actiunile de mai jos:
– Sa descopere o carte de zvon;
– Sa incerce sa rezolve o cautare;
– Sa acuze un cavaler.

Daca ati jucat varianta board game, uitati de aceasta! Shadows over Camelot: The Card Game a fost transformat intr-un joc de memorie. Tot ce trebuie sa faca jucatorii este sa tina minte ce carti si ce culori au avut cartile de zvonuri intoarse si plasate cu fata in sus. Daca esti la rand si decizi sa rezolvi o cautare (sa faci un quest), vei da deoparte prima carte si vei cauta in restul deck-ului carti de aceeasi culoare cu prima. Daca dupa ce vei insuma toate cifrele prezente pe carti vei obtine 11, 12 sau 13, cavalerii buni vor primi un numar de sabii albe afisat pe acestea. Daca nu se rezolva cautarea, cavalerii rai vor primi sabii negre.

Si cam asta veti face pe tot parcursul jocului: exersarea memoriei si a aritmeticii de clasa I.

Nu pot spune ca este un joc rau, doar ca Shadows over Camelot: The Card Game nu ne-a impresionat si cum jocuri de memorie mai avem in colectie (Bonbons si MonkeyLand), am facut bine ca l-am scos de pe lista de achizitii.

Facand o paralela cu Ticket to Ride, observ ca a fost aplicata aceeasi reteta ca in cazul Ticket to Ride: The Card Game: transformarea variantelor de carti in aceste jocuri de memorie, perfecte pentru cei care vor ceva usor si sa nu dureze foarte mult.

Calitatea componentelor este la standardele inalte ale celor de la Days of Wonder si grafica pe masura.

In continuare o sa va las sa va delectati cu cateva poze cu Shadows over Camelot: The Card Game, pozele fiind facute in cadrul targului Spiel 2012. Enjoy!