Cei de la Cutia.ro (SC Lineart SRL) ne-au anuntat ca jocul de societate Star Wars: X-Wing Miniatures Game, desemnat de curand Jocul Anului in Romania 2012 – Incepatori, a fost editat in limba romana sub denumirea X-Wing – Jocul cu miniaturi.

X-Wing – Jocul cu miniaturi este un joc tactic al duelurilor aeriene, in care jucatorii controleaza fie puternicele nave X-Wing ale Rebelilor, fie agilele nave TIE fighter ale Imperiului, lansandu-le una impotriva celeilalte intr-o alerta lupta in spatiu. Cu miniaturile sale pictate si incredibil de detaliate, X-Wing – Jocul cu miniaturi recreeaza in cele cateva scenarii de joc incluse unele dintre palpitantele scene de lupta spatiala din Razboiul stelelor. Alege-ti pe spranceana echipajul, planuieste-ti cu grija manevrele si du-ti misiunea la bun sfarsit!

Indiferent de nava pe care ai ales-o, regulile din X-Wing inlesnesc un joc rapid si “furios”, care te arunca in mijlocul celor mai crancene inclestari din Razboiul stelelor. Fiecare tip de nava are propriul sau cadran de manevre, care este folosit pentru a alege in secret o manevra si o viteza de executie in fiecare tura de joc. Dupa ce manevrele au fost selectate, fiecare cadran este dezvaluit iar manevrele sunt executate (incepand cu cel mai putin abil pilot). Asa ca, fie ca te napustesti asupra inamicului ciuruindu-i scuturile cu o ploaie de lasere sau dansezi in jurul lui incercand sa iti fixezi tinta, vei avea controlul deplin asupra navei tale pe tot parcursul tensionatelor dueluri aeriene.

X-Wing – Jocul cu miniaturi soseste cu trei misiuni unice, fiecare dintre ele avand propriul set de conditii de victorie si reguli speciale; o gama larga de misiuni din care doar pilotii ageri si versatili, care stiu sa foloseasca un arsenal vast de tactici, vor iesi victoriosi. Mai mult, niciun joc nu va semana cu altul, gratie unei multitudini de optiuni de personalizare, manevre variate si posibile deznodaminte. De exemplu, avariile provocate sunt determinate prin aruncari de zar, si aplicate cu ajutorul unui teanc de carti de avarie amestecate in prealabil. Pentru unele lovituri suferite de nava ta, va trebui sa tragi o carte care desemneaza o anumita penalizare. De pilda, poate ca sistemul tau control al propulsiei a fost avariat, afectandu-ti abilitatea de a executa anumite manevre. Sau poate ca o defectiune a armelor survenita in cel mai prost moment posibil iti va limita capacitatile ofensive. Sau, si mai rau, poate ca pilotul tau a fost ranit, fiindu-i afectata puterea de concentrare asupra luptei pe viata si pe moarte in care a fost prins…

Setul de baza Star Wars: X-Wing include tot ce va trebuie sa incepeti duelul spatial: scenarii de lupta, carti si miniaturi de nave complet asamblate si pictate. Insa, mai mult decat atat, setul de reguli usor de invatat pune bazele unui sistem de joc la care poti adauga (cu ajutorul extensiilor) navele si personajele tale preferate din universul Razboiului Stelelor.

In acest moment jocurile asteapta cumintele in vama, urmand ca in perioada urmatoare sa ajunga si in magazinele de specialitate, o estimare fiind a doua jumatate a lunii August 2013.