Continuăm cu strategii importante pentru Railroad Tycoon. Astăzi partea a doua:

4.Trebuie să fii atent la bunurile pe care un alt jucător le poate livra înaintea ta. Livraţi aceste bunuri “la risc” înainte de alte bunuri, care sunt “sigure” (fie pentru că acestea sunt în oraşe la care sunteţi doar voi conectaţi, sau pentru că nici un alt jucător nu poate sa-l livreze într-un oraş colorat corespunzător).

5.La începutul jocului, câştigarea licitaţiei (pentru a fi primul jucător) poate fi foarte importantă. A fi primul îţi asigură prima alegere a cărţii, traseul, sau cubul de mărfuri pe care ai pus ochii. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă şi la cheltuieli, pentru a evita adâncirea în datorii. Şi în cazul în care jucătorul din dreapta ta tocmai a făcut o ofertă mare, poate fi o idee bună să spui “pas”, deoarece fiind al doilea este aproape la fel de bine ca a fi primul (şi nu veţi plăti nimic!)

6.În încercarea de a decide unde să construieşti primele linii, uită-te la densităţile de bunuri de o culoare şi oraşele în care aceste mărfuri pot fi livrate. Asigură-te că vei construi linii care îţi permit să livrezi anumite bunuri imediat (cu o locomotivă “1”), precum şi unele care pot fi livrate pe 2 linii (cu o locomotivă “2”). În acest fel, vei avea un început bun.

Partea întâi de la strategiile Railroad Tycoon o găsiţi aici .