Daca Mosul a ramas in pana de idei, Taraba de Jocuri ii vine in ajutor. Am primit de la ei 10 recomandari de jocuri de societate (board games), numai bune de pus sub brad.


PYRAMIDIONhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-pe-tabla-board-games/pyramidion.html

In Pyramidion, fiecare jucator este un maistru egiptean responsabil cu aprovizionarea de resurse necesare construirii piramidei lui Cheops. Fiecare sef de echipa se va folosi de contactele sale printre negustori, negociatori si tortionari pentru a putea aproviziona barci localizate in principalele orase europene.


A GAME OF THRONES CARD GAME – HBO EDITIONhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-cu-carti/a-game-of-thrones-hbo-edition.html

A Game of Thrones este un joc de carti pentru doi jucatori bazat pe celebrul serial HBO unde jucatorii vor duce lupte in terenurile din Westeros si vor conspira ca sa isi nimiceasca inamicii in curtea din Kings Landing.


ANGRY BIRDS SPACEhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/angry-birds/angry-birds-space.html

Jucatorii construiesc structuri si incearca, lansand pasari, sa distruga cladirile oponentilor. Porcusorii au fugit in spatiu, iar pasarile i-au urmat ca sa se razbune.


THE RESISTANCE – AVALONhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-cu-carti/the-resistance-avalon-.html

Jocul The Resitance: Avalon pune fata in fata fortele raului si a binelui intr-o lupta pentru controlul vitorului civilizatiei. Arthur reprezinta viitorul Britaniei, o promisiune a prosperitatii si onorii, dar printre ai lui luptatori este ascuns Mordred si oamenii lui. Aceste forte a raului sunt putine la numar dar se stiu unu pe altu si raman ascunsi de Arthur.


MICE AND MYSTICShttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-pe-tabla-board-games/mice-and-mystics.html

In Mice and Mystics, jucatorii preiau rolul celor inca loiali regelui. In incercarea de a scapa de rautatea fara limite a Vanestrei, ei sunt transformati in soareci. Este un joc de aventura, cooperativ, in care jucatorii isi unesc fortele pentru a salva regatul.


SAQQARAhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-pe-tabla-board-games/saqqara.html

Plasat in Egiptul antic, in vreme de haos si revolte, Saqqara este un joc de bluffing, speculatii si dezvoltare. Jucatorii preiaul rolul monarhilor si incearca sa influenteze guvernul si economia tarii.


51ST STATEhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-pe-tabla-board-games/51st-state.html

Lumea pe care o stii, nu mai exista. Nu exista guvern, armata, civilizatie. Statele Unite au disparut. Acum, la 30 ani de la inceperea razboiului, noi puteri incearca sa preia controlul asupra tarii aflate in ruina. Incearca sa stabilesti o noua ordine si sa-i controlezi pe ceilalti. Construieste o noua tara, un nou Stat: al 51 lea Stat.


THE CAVEhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-pe-tabla-board-games/the-cave.html

In jocul The Cave, jucatorii sunt speologisti care lucreaza in echipa cu misiunea de a explora o pestera descoperita nou. Jucatorii incep de la o baza si exploreaza pestera, tunel dupa tunel, construind harta pe parcurs ce inainteaza.


UCHRONIAhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-cu-carti/uchronia.html

In Uchronia, esti patriarhul unei case nobiliare, aflat in competitie cu alte case care isi dedica timpul si averea infrumusetarii si dezvaltarii orasului.


SAMURAIhttp://www.tarabadejocuri.ro/cauta/jocuri-pe-tabla-board-games/samurai.html

SAMURAI – timp de secole, acest nume a reprezentat curaj infailibil, loialitate imperturbabila si armonie interioara. Astazi, numele este respectat la fel de mult, iar povestirile despre legendele cu samurai au devenit din ce in ce mai populare.