Cand vine vorba de BoardGames, multi dintre cei care joaca trateaza jocul ca pe ceva normal, nepunand foarte mare accent pe rezultatul final. Pentru mine unul, si tind sa cred ca si pentru coechipierii mei de joc, a fi pe primul loc, sau macar a-l bate pe Costy, e un lucru cu care incepe orice runda de joc. Seara trecuta este, pentru mine, o mare deceptie.

 Patru participanti la masa, ceva castroane cu floricele si bere din plin, au fost ingredientele ce au facut deliciul serii.  S-a luat una bucata Ticket to Ride: Europe, patru pretendenti la titlul cel mare, cele enumerate mai sus pe langa noi si da-i bataie.

Eram deja incalziti. Venisem cu totii dupa o prima runda cu Costy invingator.


Putin mai agitati decat prima oara, ne punem pe joc. Stil de joc identic in toate mainile participantilor. Trec cateva tururi si deja fiecare aveam mana doldora de carti. Iata ca intr-un final, nu mai stiu care din noi incepe decartarea. Incet incetisor se contureaza si primele rute formate intre orase. Fiecare incerca sa-si indeplineasca obiectivele din cartile pastrate.

Atmosfera incinsa! Poate de la nervi, poate de la cele 30 si ceva de grade din casa lui Costy. Stingem arsurile cu bere din greu.  Harta e din ce in ce mai viu colorata de trenulete. Singurul dintre noi care se aventureaza mai sus, e Costy. Din senin il vedem cu mana in cartile cu rute fixe.  Se pare ca omul tinde la mai mult, speram sa nu reuseasca.

Per ansamblu jocul nu a fost foarte spectaculos, desi transpiratia acumulata si cateva pahare golite in graba ne faceau sa parem extenuati.

Intr-un final cum era de asteptat, s-au facut si departajarile.

De aceasta data, nereusind sa-mi fac niciuna din cele doua cai fixe pe care le-am ales, am fost depunctat cu 30 de puncte. Sincer, cazuse cerul pe mine. Eram mai mult decat ofticat. Si ca sa fiti poate si mai mult uimiti, am sa va spun ca cel ce s-a clasat pe locul 1 nu a fost nimeni altul decat stranierul Marius, care, sincer, a facut ce a facut, a gandit cum a gandit, s-a ofticat cum s-a ofticat, dar iata ca ne-a cam dat clasa.

Va las sa savurati alaturi de noi, in galeria foto, Ticket to Ride: Europe, in patru jucatori.

 Ma inclin!