Troyes, conceput de Sebastien Dujardin, Xavier Georges si Alain Orban, este un joc pentru 2-4 jucatori si dureaza aproximativ 90 de minute. In Troyes, jucatorii urmaresc sa obtina faima prin contributia lor la gloria orasului. Fiecare jucator reprezinta o familie instarita, ghidata de un personaj celebru. Grupul de personaje pe care familiile din joc il au va determina cate puncte vor fi obtinute la sfarsitul jocului, asa ca trebuie sa te gandesti cu atentie, sa evaluezi cu intelepciune si sa ascunzi de altii inspiratia familiei tale pentru a castiga!

Troyes foloseste un interesant mecanism cu zaruri, jucatorii arunca zaruri de culori diferite, reprezentand diferite sfere, cum ar fi armata, clerul si poporul. Fiecare dintre acestea permite anumite tipuri de actiuni care sa fie efectuate, si permite, de asemenea, accesul la zaruri reprezinta diferite sfere, care pot fi folosite pentru a contribui la gloria Troiei in diferite moduri – fie prin apararea fata de dusmani, fie ajutand la construirea catedralei, fie ca o modalitate de a face mai multi bani. Cartile de evenimente vor condimenta jocul si vor aduce atat bonusuri cat si provocari pe care jucatorii sa le poate valorifica.

Dupa un anumit numar de runde, jocul se va termina, iar familiile jucatorilor vor castiga faima pentru diferitele personaje carora le aduc satisfactie. Jucatorul cu cea mai mare faima la final este, desigur, castigator!

O prezentare video a acestui joc de societate realizata la Essen 2010, aveti aici.