Versaille_cover_RO_IT

Dupa Praetor si Progress: Evolution of Technology, designerul roman Andrei Novac ne pregateste inca un joc de societate pentru acest an: Versailles!

Versailles este un joc de familie inovativ pentru 2-5 jucatori, acestia luand rolul unor arhitecti ce vor construi magnificul palat al regelui Ludovic al XIV -lea. In tot acest timp ei se vor intrece pentru a castiga admiratia monarhului.

In fiecare tura, un jucator isi va muta unul sau mai multi muncitori dintr-o locatie in alta. Astfel, ei vor putea strange resurse, vor construi piesele din palat asemanatoare unui puzzle, vor proiecta decoratiuni impresionante pentru interiorul palatului si pentru gradinile sale, vor putea deprinde abilitati noi, toate acestea trebuind facute inainte ca Maiestatea Sa sa vina si sa il aleaga pe cel care s-a descurcat cel mai bine.

Sistemul inovativ de mutare al muncitorilor si de activare al locatiilor necesita o gestionare inteligenta a fortei de munca, ceea ce va face ca fiecare decizie sa conteze si ca fiecare joc sa se desfasoare la cote maxime de intensitate.


Box_bac_IT_RO

Versailles_game_components


Versailles va fi publicat in mai multe editii multilingve, de editia in limba romana ocupandu-se cei de la Lex Games. Aceasta editie va avea coperta jocului si regulamentul de joc in limbile romana si italiana, iar in cutie se va gasi si un regulament in limba engleza.

Daca totul va decurge conform planului, versiunea multilingva in limba engleza, spaniola si franceza va fi lansata in luna Octombrie 2014 in cadrul targului international Spiel din Essen, urmand ca versiunea in limba romana sa ajunga in depozitul Lex Games in luna Noiembrie 2014.

Chiar daca atunci cand am testat prototipul in cadrul TIG Con 2014 era gandit cu o alta tematica (acelasi univers ca in jocul Exodus: Proxima Centauri), pot spune ca Versailles promite mecanici interesante si de abia astept sa joc versiunea finala!