Prolog

De cateva zile ma tot macina niste ganduri. Cum ar fi viata mea daca ea s-ar desfasura ca un boardgame?
M-am gandit sa incerc cateva exercitii de imaginatie si sa transpun viata unui om normal (as vrea sa zic viata mea, dar asta ar insemna ca sunt un om normal 😀 ) intr-un boardgame.

Fiecare episod se va desfasura pe cate un boardgame pe care l-am jucat. Vor fi prezentate regulile de baza si elementele caracteristice.

Inca nu stiu daca se vor putea adapta toate boardgame-urile jucate, dar merita incercarea.

 

Episodul 1 – Saboteur

Nasterea

M-am nascut intr-o familie de pitici. Tata pleaca de acasa in fiecare dimineata si se intoarce seara. Mama are grija de mine si de casa.
De cand m-am nascut, mama imi povesteste despre comoara ascunsa din munte. Se spune ca ea are cele mai frumoase pepite de aur, o incantare pentru cel ce le priveste.

Tot satul sapa tunele pentru a o gasi. Uneori se intampla si accidente. Se pare ca printre oamenii satului si printre muncitori sunt si unii care nu vor sa gasim aceasta comoara. Mama le spune Sabotori. Echipele sunt formate din 3-10 Cautatori maxim. Cele mai bune echipe sunt cele cu 5-10 Cautatori.

Din batrani se spune ca de la intrarea principala, comoara se afla la 7 galerii distanta, intr-una din cele 3 presupuse locatii secrete. Doar cei alesi pot sa vada cum  arata comoara si unde se afla. Dar ei nu ne pot spune. Cel care vede locatia comorii isi pierde darul vorbirii.

 

Viata

Fiecare pitic are 3 vieti in care cauta comoara. La sfarsitul fiecarei din cele 3 vieti el isi primeste rasplata. Dar nu este usor sa duci viata de Cautator.

De aceea, unii dintre noi devin Sabotori. Dorinta de a pastra comoara doar petru ei ii orbeste. In generatiile familiei mele au fost si Cautatori si Sabotori.

Sabotorii sunt rai. Ei strica unelte, ne lasa fara lampile cu gaz, ne strica vagonetele de transport, ne blocheaza uneori galeriile. De multe ori, Cautatorii se ajuta intre ei cu unelte, vagonete, lampi, dar la fel fac si Sabotorii.
 

 

Sfarsitul

Dupa cele 3 vieti de cautare a comorii si rasplata, fiecare pitic dintre noi dispare. Altii ne vor lua locul in misiunea de cautare a comorii. La fiecare 3 vieti galeriile se strica, iar fiecare generatie noua de pitici este obligata sa le refaca si sa continue cautarea. La fel ca pana acum, unii sunt Cautatori,  iar ceilalti sunt Sabotori.