Nasterea

De cand eram mic tin minte desele raiduri ale banditilor prin micul nostru orasel din Vestul Salbatic. Aproape toti se ascundeau si se baricadau in case, doar eu, in inconstienta mea, ramaneam sa ma uit printre scandurile casei la ce se intampla afara. Il admiram pe serif, impunator, cu insigna stralucitoare, cum isi dirija ajutoarele incercand sa apere orasul, dar uneori ii invidiam si pe banditi si pe renegati, in curajul lor nebunesc. O singura data un renegat a reusit sa ramana doar el cu seriful si sa il invinga, devenind pentru scurta vreme eroul copilariei mele. Insa cand intr-un raid mi-am pierdut parintii, am hotarat ca niciodata nu ma voi mai ascunde sa ma uit la lupte printre scanduri, ci voi lua si eu parte la ele.

Viata

Ma numesc Paul Regret, si toata lumea stie ca din cauza staturii mele mici, sunt foarte greu de vazut si nimerit. In sfarsit, am propriul meu rol. As fi putut fi serif, ajutor de serif, bandit sau renegat. Nu mai conteaza ce as fi vrut sa fiu, ci sa imi indepliesc misunea. Seriful actual este Janet, poreclita Calamity pentru ca niciodata nu stii daca o sa traga sau o sa se fereasca, si prin oras mai sunt dubiosi precum Black Jack, care am auzit ca e foarte bun la carti, sau Vulture Sam, specializat in jefuitul cadavrelor. Dar asta nu e foarte important momentan, pentru ca oricum personaje de genul asta apar periodic la noi in oras, si dispar la fel de repede.

Cum-necum, dupa o perioada de acalmie, m-am trezit in mijlocul unei lupte, doar ca de data asta nu se desfasoara in oras. Nu stiu cum sau de ce a pornit, dar par sa participle toate personajele importante din oras, care sunt semi-ascunse de pietre sau copaci, aranjati intr-un fel de cerc. Ii recunosc pe toti, dar nu pot deocamdata sa trag decat inspre cei mai apropiati. Si problema cea mai mare e ca in afara de serif, a carui insigna straluceste, nu sunt sigur de nici unul dintre ceilalti. Poate s-au alaturat intre timp banditilor sau serifului in speranta unor recompense grase. Sau poate vreunul chiar viseaza sa devina noul serif.

A inceput sa se traga. Evident, si ceilalti au aceleasi dileme ca si mine, si primele focuri sunt trase la intamplare. Singura regula pare a fi ca nu exista reguli, daca nu ai un Volcanic sa tragi foc dupa foc la distant mica, cu celelalte arme cam astepti dupa ce tragi odata. Dar si munitia e limitata… Deocamdata nimeni nu e dispus sa riste, si nu se apropie decat cand moare cineva, ocupand spatiul liber. Un moment bun sa ma uit ce am prin ranita : o bere calda dar care s-ar putea sa fie foarte utila, niste munitie, si vechiul meu Remington.

Din cand in cand, un pusti mai curajos pe care il mai plimbam cu calul vine si imi mai aduce cate ceva, fie arme, fie o tinta falsa, ce poate si el. Nu toate imi sunt folositoare, dar ce pot sa ii reprosez saracului copil? Si asa face destul de multe, daca scap de aici, sa imi aduc aminte sa ii iau un cal de jucarie. Uneori il pot ruga sa imi faca cate un serviciu: sa fure de la cei din jur, sa dea semnale de fum si sa cheme niste indieni, sau sa o trimita pe frumoasa Cat Balou la un adversar, sa ii distraga ate… la naiba, cineva tocmai a tras cu tunul. Ne-a nimerit pe toti, si daca nu ma vindec repede, va trebui sa renunt la niste echipament…

Aproape de mine aterizeaza o dinamita. Fara sa stau prea mult pe ganduri o iau si o arunc mai departe. Phiu, am scapat deocamdata, ma apuc sa beau berea … BUUM. Dinamita pasata de mine a explodat la Elena Fuente care oricum parea grav ranita. Toti stiu ca aproape nimeni nu putea sa o nimereasca, dar dinamita nu este glont… Oare era de partea mea sau de partea cealalta?

Sfarsitul

A castigat seriful? Banditii? Renegatul? Nici nu mai conteaza. Personajele apar si dispar la fel de repede in oraselul nostru, la fel de repede cum se schimba taberele, cum se fac si se desfac aliantele. Important e sa supravietuiesti. Iar daca nu, mereu vor exista copii curiosi care sa se uite printre scandurile casei, dorindu-si sa se lupte si ei cand vor fi mari.

Articolul Viata ca un boardgame Ep.5 – Bang! a fost scris de Valentin Dumitriuc. Seria de articole Viata ca un boardgame reprezinta exercitii de imaginatie ce transpun viata unui om intr-un board game, prezentand pe cat posibil regulile de baza si elementele caracteristice. Nu ezita sa ne trimiti si povestea ta!