Railroad_Tycoon

In acest weekend am reusit in sfarsit sa mai jucam dupa o lunga pauza unul din jocurile mele favorite: Railroad Tycoon.

Participanti la joc au fost cei mai importanti oameni din lumea boardgames din Romania(cel putin pe scara noastra de bloc 🙂 ) : eu, normal, muck si Carmen a.k.a “Oaia Neagra”. Toata lumea stia regulile, aveam experienta, am aranjat repede harta de joc, banca a fost desemnata Carmen, eu m-am ocupat de emiterea de actiuni si de orasele goale, iar muck de saculetul de bunuri. Am hotarat sa jucam pe nivel basic si nu chiar asa de complex (mai ales ca aveam la dispozitie doar 2 ore, Carmen trebuia sa plece sa se cultive la o piesa de teatru 🙂 ). Am jucat fara cartile de operatiuni si fara cartile de magnati.

Ne-am aliniat la sina de cale ferata (nivel 0) si a inceput distractia. muck primul jucator, varsta cea mai mica, a mers pe sfatul dat incepatorilor: plasare cale ferata in partea de nord – est, aglomeratie mare de bunuri. O idee buna, dar nu atunci cand cuburile de bunuri ce urmau sa fie transportate se aflau pe orase de aceeasi culoare, orasele ce puteau fi destinatie se aflau la 2-3 linii distanta. Lucru imposibil de realizat cu locomotiva de nivel 1.

Carmen l-a urmat pe muck  si s-a postat cam in aceeasi zona. Nici pana acum nu am inteles schema aplicata de ea sau care a fost planul de inceput : ) . Shhh, sa nu afle !!!

Eu am mirosit ca o sa iasa cu macel in acea zona si m-am retras batraneste si sigur in partea de jos, locatie unde mai puteam sa misc ceva la inceput. Planul nu a fost facut doar pentru un inceput bun. NU! A fost gandit sa am ce transporta pe viitor si pe cat mai multe linii, dar sa am pana atunci de lucru cate ceva si sa nu stau sa emit actiuni doar pentru a construi linii, urbaniza orase si upgrade la nivelul locomotivei.

A fost un joc destul de scurt. Cam 2 ore fara ceva a durat, dar a fost interesant. Jocul mi-a reimprospatat memoria amortita cu regulile jocului si a retrezit vapaia ce se vede in ochii mei atunci cand se propune jucarea unui joc de Railroad Tycoon.   

Mai jos aveti o galerie cu pozele din timpul jocului, fotografiile sunt in ordinea cronologica. Carmen a fost cu galben, muck a fost cu rosu, iar eu, cu un pic de mov 🙂 . Devine o obisnuita in posturile din ultima vreme sa ma laud, dar iar am castigat. Sa fiu modest de data asta si sa las fanii sa ma aplaude pentru jocul exemplar jucat.