Pe 17 iunie 2009 porneam impreuna cu vecinul muck acest blog dedicat fenomenului BoardGames, jocuri pe tabla sau jocuri de societatea daca vrem sa fim rigurosi si sa traducem in romana. Ne-am apucat de blog la ideea lui muck, tocmai descoperise de vreo 3-4 luni aceste jocuri la un coleg de munca. La momentul respectiv informatii in limba romana(review-uri si regulamente) se gaseau pe site-urile importatorilor, discutii intre pasionati se purtau pe ceva pagini obscure in forumuri ce aveau sau nu legatura cu subiectul boardgames. Ce s-a intamplat de atunci si pana astazi cand aniversam 1 AN de blog?

In primul rand, am scris sau adus pe blog 200 de posturi, am tradus sau adus regulamente in limba romana, am realizat galerii foto cu poze ce prezinta in detaliu componentele jocurilor ce ne-au picat in mana. Nu am fost singuri, am avut sprijin si din partea altor pasionati de jocuri de societate care au scris si ne-au trimis review-uri ale jocurilor sau regulamente traduse in limba romana. Le multumim inca o data, dar despre asta o sa mai vorbim si maine, cand o sa avem o surpriza pentru ei :).

De scris s-a scris mult as putea zice, dar am avut cititori/vizitatori?

Daca este sa ma uit pe statisticile Google, as putea spune ca ne-am atins scopul de a promova board game-urile in Romania:
28.735 de vizite;
12.704 de vizitatori unici;
95.872 de vizualizari ale paginilor;
3,34 pagini in medie vizualizate la fiecare vizita;
02:56 de minute durata medie a vizitei;
– cei mai multi vizitatori unici intr-o singura zi, 208, in 19 ianurie 2010;
– surse de trafic: 17,82% Accesare Directa, 39,11% Vizitatori adusi de link-uri de pe alte site-uri, 41.97% Vizitatori din motoarele de cautare.

Alte statistici legate de blog:
53 de jocuri au fost discutate in posturi separate;
– eu am publicat 178 de articole, muck a publicat 22 (articolele postate nu au fost scrise numai de noi, am primit si de la voi);
71 de oameni au comentat pe blog;
466 de comentarii aprobate din care 119 ale mele si 31 ale lui muck;
3.591 de comentarii spam blocate sau sterse;
47 de vizitatori activi in acelasi timp pe blog, in data de 1 Mai 2010, ora 4:49 pm.

In luna noiembrie 2009 am lansat si o sectiune de forum la cererea vizitatorilor, accentul ramanand insa pe blog si asa dorim sa fie si in continuare. Pe partea de forum, avem prieteni care au reusit sa se impuna 🙂 .

Cu timpul au aparut mai multe site-uri/ forumuri ce trateaza in exclusivitate subiectul boardgames. Au inceput sa fie organizate intalniri intre membri din comunitatile formate in jurul acestora. Ne place sa credem ca si noi am ajutat la formarea acestor comunitati, iar asa zisa concurenta a fost benefica pentru toata lumea.

In ultimul an au aparut articole on-line ce trateaza subiectul boardgames, semn ca incepe sa se dezvolte si la noi piata, ca sunt luate in seama aceste jocuri. Noi am aparut mentionati in aceste articole:

31 Mai 2010 – CeRecomand.ro http://www.cerecomand.ro/it-electronice/initiative-ro-10-spamul-de-vineri-4/

16 Mai 2010 – Daily Business http://www.dailybusiness.ro/stiri-lifestyle/piticot-da-noroc-cu-bancherii-din-monopoly-jocurile-de-societate-sau-cum-fugi-de-consola-video-42169

29 Noiembrie 2009 – Capital.ro http://www.capital.ro/articol/jocurile-de-societate-un-alt-gen-de-networking-127357.html

Ba mai mult, acum sunt locatii ce gazduiesc/accepta in fiecare weekend acest gen de intalniri: Mandala Club, Cafe Lente, Pub63 si altele.

Ce ne propunem pentru noul an de board games? Cat mai multe jocuri jucate, sa participam la cat mai multe intalniri, sa scriem cat mai multe articole, sa traducem cat mai multe regulamente, sa aducem cat mai multe concursuri cu premii.

Odata cu aceasta aniversare, am mai modificat putin tema, dar am adus si functionalitati noi: sistem de vot al articolelor, buton de Retweet pentru Twitter, buton de Like pentru Facebook, paginarea articolelor pentru o navigare mai usoara.

Haideti sa ne aducem aminte cu ce am inceput. Aici aveti primul nostru post, cel care a deschis acest blog.

Echipa BoardGames BLOG va multumeste in primul rand voua, celor care ne cititi si ne sustineti(comentarii, review-uri, regulamente traduse) sa promovam acest fenomen in Romania!!!
Multumiri merg si la RedGoblin pentru jocurile imprumutate, dar si pentru sfaturile pertinente date la achizitionarea jocurilor.