Pentru ca maine este 1 iunie, Boardgames BLOG va recomanda cateva jocuri de societate pentru copii. In acest fel, mai uita de televizor, PC, consola si isi pot dezvolta spiritul de observatie, capacitatea de reactie, gandirea.

Pe langa cele de mai sus, aceste jocuri de societate sunt si un bun prilej de socializare, mai ales daca cel mic are prieteni de varsta lui prin preajma.

Didi Dotter

Didi Dotter este cel mai turbulent ou existent de la aparitia pasarilor. 24 de oua impartite in doua asteapta sa fie descoperite. 
 
O scurta privire aruncata galbenusului din ou, releva carui ou apartine acesta. Apoi, clack, cele doua jumatati se inchid magnetic. Didi Dotter creste capacitatea de reactie si simtul tactil. Atentia jucatorilor se transforma in distractie.

Didi Dotter este un joc de complexitate mica pentru 2, 3, 4 jucatori cu varsta peste 5 ani si dureaza aproximativ 20 de minute.

 

Kids of Carcassonne

In fiecare an, francezii sarbatoresc ziua nationala pe data de 14 iulie. In Carcassonne, oamenii isi petrec aceasta zi eliberand oile, puii de gaina si vacile din curtile lor. Toata ziua, copiii din Carcassonne se distreaza de minune incercand sa prinda animalele si sa le aduca inapoi pana la asfintit.

Fiecare jucator, cand este randul sau trage o piesa si o aseaza pe spatiul de joc; spre deosebire de clasicul Carcassonne, piesele intotdeauna se potrivesc cu celelalte. Printre alte caracteristici, piesele au desene cu copii pe drumuri. De fiecare data cand se incheie un drum, fiecare jucator isi plaseaza cate o figurina pe desenul corespunzator.

Aceasta versiune extrem de simplificata a jocului Carcassonne – unul din cele mai bine vandute jocuri din lume – le ofera si copiilor mici sansa sa se bucure de acest minunat joc, alaturi de familiile lor. Aici, nu punctele sunt numarate. In schimb, primul jucator care-si foloseste toate figurinele castiga jocul.

Kids of Carcassonne este un joc de complexitate mica pentru 2, 3, 4 jucatori cu varsta peste 4 ani si dureaza aproximativ 30 de minute.

 

Quoridor Kid

Joci cu soricei simpatici colorati care abia asteapta sa manance cascavalul de la capatul drumului.

Quoridor Kid este confectionat numai din lemn. Pentru mici si pentru mari, soriceii trebuie sa traverseze platoul chiar daca vor intampina baraje pe traseu.Uneori pare imposibil insa regulile simple si psrtidele usoare te vor ajuta sa rastorni inopinant situatiile cheie, momente de mare amuzament pentru intrega familie. Contine : un platou de joc, 4 pioni soricei, 16 bariere din lemn colorat, reguli de joc.

Quoridor Kid este un joc de complexitate mica pentru 2, 3, 4 jucatori cu varsta peste 5 ani si dureaza aproximativ 30 de minute.

 

Water Lily

Printesa Water Lily si cele 3 surori ale sale se marita!

Vestea s-a raspandit foarte repede in regat si toti broscoii vor sa vina la Palatul Regal, in speranta ca vor deveni Printi! Dar cursa nu-i usoara: daca topai inainte prea repede primesti doar cateva puncte, iar daca termini cursa prea tarziu nu primesti nici unul!

Water Lily este un joc de complexitate mica pentru 2, 3, 4 jucatori cu varsta peste 7 ani si dureaza aproximativ 20 de minute.

 

Volle Wolle

Volle Wolle este un joc greu de pacalit, in care nu se castiga decat cu cartile cele mai bune. Daca nu doriti sa va stricati reputatia, ar fi indicat sa-i oferiti oitei sure un staul spatios. Pentru a proteja cei mai valorosi baloti de lana, nu veti avea nevoie numai de un zar oportun, dar si de o cantitate satisfacatoare de incredere in sine. Deoarece numai daca veti nimeri cifra pe care a-ti mentionat-o chiar inainte ca fiind tinta dumneavoastra, veti avea voie sa alegeti una dintre ‘behaitoarele de rumegat iarba’.

Cele sfioase adesea nu apuca sa arunce o privire decat dupa ce pajistea a fost pascuta in totalitate. Insa, o asemenea strategie poate fi folositoare, de vreme ce ultima capata tot ce a ramas. Volle Wolle este pasionant si competitiv pentru jucatorii cu adevarat iscusiti in manuirea zarurilor.

Volle Wolle este un joc de complexitate mica pentru 2,3,4,5,6 jucatori, cu varsta peste 10 ani si dureaza aproximativ 30 de minute.