Alchimistii urmatorul joc in limba romana de la Lex Games

Cei de la Lex Games au anuntat ca in prima jumatate a anului 2015 vor produce editia in limba romana a jocului de societate Alchemists lansat in anul 2014 de designerul Matúš Kotry.

In Alchimistii, 2 pana la 4 jucatori devin alchimisti ce se lupta pentru a descoperi secretele acestei arte mistice si de a strange cat mai multe Puncte de Victorie. Punctele pot fi castigate prin mai multe moduri, dar cele mai multe prin publicarea de teorii corecte.

Board game-ul Alchimistii se joaca pe parcursul a 6 runde. La inceputul fiecarei runde, jucatorii stabilesc ordinea de joc. Cei care joaca mai tarziu primesc mai multe recompense. Jucatorii isi stabilesc actiunile prin plasarea de cuburi pe diferite spatii de actiune, apoi fiecare spatiu este rezolvat in ordine. Jucatorii castiga cunostinte prin mixarea de ingrediente si testarea rezultatelor folosind o aplicatie de smartphone (iOS, Android, dar si Windows) ce face aleatoare regulile de alchimie pentru fiecare joc nou.

Daca alchimistii vor ceva mai special, pot cumpara artefacte magice. Sunt 9 artefacte (diferite pentru fiecare joc nou) si nu doar ca sunt foarte puternice, dar si foarte scumpe. Dar banii nu inseamna totul, mai ales atunci cand este in joc mandria academica! Detinerea de artefacte aduce mai multa reputatie.

In timpul jocului, reputatia alchimistilor va oscila. Dupa cele 6 runde de joc si prezentarea de final, reputatia va fi convertita in Puncte de Victorie, la care se vor adauga punctele aduse de artefacte si granturi. Apoi secretele alchimiei sunt dezvaluite, iar jucatorii vor castiga sau pierde puncte in functie de corectitudinea teoriilor emise de acestia. Bineinteles, jucatorul cu cele mai multe puncte va castiga.