Pentru ca am de ceva timp in colectie jocul de societate Alhambra, am zis ca este momentul sa il si joc, nu doar sa ma laud cu el 😀 . De cateva saptamani l-am tot purtat pe la intalnirile Boardgames BLOG Night si am avut ocazia sa il invat/joc.

Avand pofta sa ne jucam ceva, am decis impreuna cu Oitza Neagra sa ne duelam talentele de mari arhitecti in construirea Palatului Alhambra. Pentru ca eram doar 2 jucatori, regulamentul prevede existenta unui jucator imaginar numit Dirk. Eu am decis ca numele suna un pic ciudat, asa ca l-am botezat Jean, un nume ce se potriveste mai bine, zic eu.

Pentru cine nu stie, in Alhambra scopul tau este sa reconstruiesti palatul maur cu acelasi nume din Granada, Spania, avand cel mai impresionant si bine organizat ansamblu de cladiri, asigurandu-te in acelasi timp ca nu-ti risipesti resursele.

In fiecare runda poti alege intre: a lua o bancnota, cu care poti cumpara ulterior o piesa valoaroasa pentru palatul tau, a cumpara una din piesele cu constructii expuse, pentru a-ti extinde Alhambra, sau de a reconstrui palatul, luand o piesa deja plasa in constructia ta pe tabla individuala.

Carmen a jucat cu galben, eu cu albastru, iar Jean, jucatorul imaginar, cu rosu. Pe langa jetonul de inceput, Jean a mai primit aleator 6 jetoane (al dreaqu’, fara sa faca nimic), urmand ca dupa fiecare runda de punctaj, sa mai primeasca 6 jetoane, dupa prima runda de scor si o treime din jetoanele ramase dupa a doua runda de scor.

Situatia la inceputul jocului

Punctaj si piesele de inceput ale lui Jean

Carti de inceput Costy

Carti de inceput Carmen

Piata de resurse

Vedere de ansamblu inceput de joc

Dupa prima runda de scor

Punctaj si piesele lui Jean

Tabla si constructie Costy

Tabla si constructie Carmen

Piata de resurse

Vedere de ansamblu dupa prima runda de joc

Piesele de constructie detinute de Jean la inceputul rundei a doua

Dupa a doua runda de scor

Punctaj si piesele lui Jean

Tabla si constructie Costy

Tabla si constructie Carmen

Piata de resurse

Vedere de ansamblu dupa a doua runda de joc

Piesele de constructie detinute de Jean la inceputul ultimei runde

Sfarsitul jocului

Punctaj si piesele lui Jean

Tabla si constructie Costy

Tabla si constructie Carmen

Vedere de ansamblu dupa ultima runda de joc

Scorul final a fost de 129 de puncte pentru Carmen, 123 de puncte pentru mine si 90 de puncte Jean. Am pierdut destul de aprope ca punctaj, zidurile facand diferenta in punctajul mai mic al lui Jean.

Din ce am observat, jocul este foarte bine gandit pentru 2 jucatori. Chiar daca nu a primit puncte pentru cel mai lung zid exterior la nicio runda de scor, Jean s-a tinut destul de bine dupa noi, existand momente cand era foarte aproape de noi. Abia astept sa incercam Alhambra si in numarul maxim de jucatori, mai ales ca deja am facut un pic de promovare la cativa prieteni ce pareau interesati de el.

M-am apucat si de review, cred ca cel tarziu saptamana viitoare o sa aveti cu ce va delecta 😀 .