Ca si prime indicatii pentru jocul RISK (2008), indiferent de variantele jocului (Basic Training sau Command Room) cel mai important lucru este ca in orice moment sa ai situatia clara: trebuie stiut in permanenta numarul de teritorii detinut, numarul de orase, numarul de trupe si cel mai important, ce obiective mai sunt disponibile.

Pentru varianta Command Room, cel mai important moment al jocului mi se pare asezarea trupelor si alegerea teritoriile ce ne vor ajuta sa indeplinim cele 3 obiective, sau sa castigam toata harta (daca vor si ceilalti jucatori sa continuam pana atunci).

Daca nu sunt atenti, sau sunt incepatori, se pot aseza trupele si alege teritorii care ne ofera de la inceput indeplinirea unui obiectiv. Mai ramane sa ne asezam noile trupe, sa ne luam obiectivul si sa zambim larg. De acum inainte ne-am asigurat de atacuri “fara numar”, dar senzatia detinerii unui obiectiv inca de la inceput ne confera o pozitie superioara asupra “inamicilor” de tabla.

Cel mai important lucru, la orice joc pe tabla, mi se pare prezenta unui pahar ce “gazduieste” un lichid cu o concentratie alcoolica de minim 4%. Recomandata este berea, dar merge si un vin “botezat”. Va scapa de frica pierderii teritoriilor din cauza zarurilor mici( 1-2-1, 1-1-1).