Editura franceza Jactalea a oferit cateva detalii despre un joc cu nasturi ce se va lansa in curand. Button Up! este un joc abstract realizat de cunoscutul designer Bruno Cathala (Cleopatra and the Society of Architects, Mr. Jack, Shadows over Camelot, Cyclades, Dice Town, Jamaica).

Mai jos aveti cateva detalii despre Button Up! :

” In 1814 Napoleon Buttonaparte si generalul Ludwig Von York Buttonburg duc un razboi fara sfarsit si o noua batalie este gata sa inceapa. Armatele sunt pregatite, asteptand ordine, iar in fiecare sediu, acelasi discurs este spus: “Pentru voi, Nasturi, scopul este clar: ajungeti cat mai sus!” Imediat batalia va incepe, fiecare general incercand sa foloseasca cat mai eficient spionii disponibili pentru a domina campul de lupta la final.

Dupa cum v-ati dat seama dupa numele nostim, in Button Up! nu este o lupta serioasa dintr-un razboi, asa ca piesele sunt niste nasturi ce nu vor fi eliminati din cauza ranilor/gaurilor din piept in timpul jocului. De fapt, Button Up! este un joc abstract in care jucatorii incearca sa manevreze trupele de nasturi pentru a castiga mai multe puncte decat adversarul.

Pentru a aseza piesele pentru fiecare runda de joc, se vor aranja aleator in cerc 9 nasturi: 3 nasturi rosii pentru Buttonaparte, 3 nasturi negri pentru Von York Buttonburg si 3 nasturi albi neutri pentru spioni. “