Ce bucurie ai in suflet atunci cand in timpul saptamanii, la munca fiind, planifici cu prietenii o seara de joc in weekend, dar si mai mare este bucuria pe care o ai in ochi atunci cand esti pus in fata faptului implinit.

Asa s-a intamplat si saptamana trecuta cand, desi nu vorbisem nimic in prealabil cu Costy, inevitabilul s-a produs.
Si ce trist trebuie sa fii atunci cand stai laolalta cu prietenii, de jur imprejurul unei mese ce gazduieste jocurile pe care vrei sa le degusti.

Sambata seara a fost una din serile alea… cu artificii in stomac. Nemaizicand ca totul a fost asezonat cum trebuie de rauri de tuica, bere si tot ce ai nevoie ca sa fie tacamul complet.

Pentru inceput gazda noastra a fost prietenul Carcassonne. Aghiotanti pe nemarginitele pajisti verzi ale jocului, Carmen, Costy, Marius, muck, Simona si pentru prima data in viata ei mica… domnisoara mucka.

Trecere in revista pentru cei ce stiu jocul, la fel si pentru cei noi si aliniere la start.
Jocul asta este destul de prietenos cu cel ce il incearca, vastele sale oportunitati cat si oboseala mentala a celui ce-l degusta, sunt ingredientele ce te fac sa pierzi sau sa castigi.
Toata lumea a inteles regulile si mai ales a incercat sa le puna in practica cat mai bine, insa, se pare ca unchiul Costy a fost candva, Capitan de Plai. Urmat indeaproape de a sa consoarta, proprietara de campii, aleasea domnisoara Carmen.

Incerc cu tot dinadinsul sa-mi aduc aminte care a fost cronologia celor ce au urmat, dar se pare ca aburii de alcool prezenti pe masa mi-au nimicit o particica din memorie.

Pauza de dus la culcare si uite asa de la masa se retrag in glorie, micuta mucka cu a sa mama… Simona.
Lipsa mea de la masa timp de 35 de minute i-a facut pe toti ceilalti sa isi puna semne de intrebare asupra a doua aspecte:
– Mai jucamm ceva?
– Mai putem juca ceva?

Aparitia mea i-a lasat indiferent pe ceilalti si se pare ca am fost singurul cu initiativa si astfel, bazele unei Retele Energetice incep sa se solidifice. Oboseala si multele pahare adunate in jurul gurii incep sa-si spuna cuvantul. Costy, Marius si Eu suntem cei ce incercam sa aprindem cat mai multe lumini prin orase. Marius a mai aprins la viata lui cateva lumini prin Power Grid si deci stia cu ce se mananca jocul. Costy, deja un viitor organizator de concursuri de Reteaua Energetica pe plan local si viitor arbitru in concursurile internationale, spicuieste cate ceva din regulament. Eu acelasi muck ca intotdeauna, om cu lacune frecvente, sunt confuz. Si iata ca totusi incepem sa jucam.

Jocul ia amploare cu fiecare minut ce trece, cu fiecare inghititura din berea vesnic rece, cu fiecare floricica sau snacks rontait in dinti.

Primele roade se vad deja. Lumini se aprind din ce in ce mai multe, iar numarul oraselor alimentate creste treptat. Banii incep si ei sa apara, si uite asa, odata cu ei diferentele din clasament incep sa spuna ceva.

Teancul de bani pe care Costy il intretinea din ce in ce mai bine de la o runda la alta m-a facut sa-l consider un jucator dubios. Suspiciunile sunt doua la numar, printre ele numarandu-se, uitarea intentionata de a plati cheltuielile facute cu achizitionarea de bunuri, centrale sau orase, sau ciordirea involuntara a banilor din banca, aceasta aflandu-se la mai putin de o palma distanta de inculpat.

Este evident ca la sfarsitul jocului clasamentul a fost acesta:
Costy (ras sarcastic, mustaceala, bucurie interioara) – actiuni efectuate de majoritatea jucatorilor slab pregatiti, sau chiar a celor ce nu pleaca la joc cu nici o sansa sau obiectiv.
muck (aburi de alcool, stare generala precara) – actiuni efectuate de majoritatea jucatorilor carora le place sa imbine placutul cu utilul. In cazul nostru, jocul cu bautura.
Marius (indiferenta, mirare, stare de somnolenta acuta) – actiuni efectuate de majoritatea jucatorilor… nejucatori, ce nu au ca scop boardgame-ul in general, satisfactia maxima fiind… Somnul.

Sperand ca prin acest post v-am prezentat destul de amanuntit cele doua jocuri, dar, sperand ca am reusit sa va si amuz cate putin, va rog sa va delectati mai departe cu o galerie foto, ce sper sa nu duhneasca a alcool.