Pe 18 martie 2011, in al patrulea an al sau, About.com Readers’ Choice Awards apreciaza cele mai bune produse si servicii in cadrul mai multor categorii, variind de la tehnologie la hobby-uri, la parinti si altele, asa cum sunt alese de catre cititorii sai.

Mii de cititori au nominalizat jocuri si magazine de jocuri in cadrul a sase categorii, au votat pentru finalisti si au desemnat castigatorii.

Iata castigatorii Premiilor About.com Readers’ Choice 2011 la cele sase categorii:

Best Local Game Store (Cel Mai Bun Magazin Local de Jocuri): Chicagoland Games: Dice Dojo

Aici concurenta a fost foarte stransa, doua magazine din Statele Unite, cu fani foarte loiali, luptandu-se pana la final. Dar Chicagoland Games: Dice Dojo din Chicago, Illinois, a iesit castigator, depasind Atomic Games of Manitowoc, Wisconsin. Ceilalti finalisti au fost: Rainy Day Games – Portland, Oregon, Just Awesome! The Board Game Store – San Francisco, California, si Kingdom of Adventure – Kirkaldy, Fife, Scotland.

 

Best Online Game Store (Cel Mai Bun Magazin Online de Jocuri): Funagain Games

Patru magazine de jocuri s-au luptat pentru suprematie la aceasta categorie, primul loc dupa numararea tuturor voturilor fiind ocupat de Funagain Games. Alti finalisti la aceasta categorie: Boards & Bits, Troll & Toad si Leisure Games.

 

Best Strategy Game of 2010 (Cel Mai Bun Joc de Stradegie in 2010): 7 Wonders

Din nou o lupta stransa pana la final, dar alesul cititorilor pentru cel mai bun joc nou de strategie a fost 7 Wonders, conceput de Antoine Bauza si publicat de Asmodée Editions si Repos Productions. Ceilalti finalisti au fost: Hansa Teutonica, Fresco, Dominant Species si Stomple.

 

Best Party Game of 2010 (Cel Mai bun Joc de Petrecere in 2010): Morphology

Cu adevarat o lansare independenta, Morphology a fost creat de Kate Ryan Reiling si publicat de Morphology Games. Cel mai bine se poate descrie ca Pictionary cu lucruri — cuburi, bete, pioni de lemn si bucati de elestic. Cum le vei folosi oentru a descrie “fermier”, “napolitana” sau “fotbal”? Alti finalisti: Wits & Wagers Family, Word on the Street, Dixit 2 si Telestrations.

 

Best Family Game of 2010 (Cel Mai Bun Joc de Familie in 2010): Railways of the World: The Card Game

Bazat pe boardgame-ul cu acelasi nume, Railways of the Word: The Card Game ii provoaca pe jucatori sa construiasca noi rute pentru caile ferate, sa dezvolte retele extinse, sa livreze bunuri in orase si sa-si modernizeze locomotivele. Jocul contine doua seturi de reguli, un regulament pentru jocul de familie, iar celalalt pentru jucatorii mai experimentati. Ceilalti finalisti au fost: Forbidden Island, Sounds Like a Plan, Fresco si Square Shooters.

 

Best Children’s Game of 2010 (Cel Mai Bun Joc pentru Copii in 2010): Dweebies

Primul lucru pe care il observi la Dweebies este designul incredibil de dragut. Al doilea ar fi acela ca este un joc foarte distractiv. Fiecare runda nu putea fi mai simpla de atat: joci o carte si tragi o carte. Insa modul in care cartile interactioneaza face din Dweebies sa se remarce printre jocurile pentru copii. Alti finalisti: Word on the Street Junior, The Magic Labyrinth, Creationary si Ratuki.