Cum omul este construit sa invete mereu ceva nou(cel putin asa sunt eu 😀 ), m-am gandit ca e bine sa fac o lista cu ce am invat eu de la intalnirile organizate in fiecare zi de Miercuri in Ceainaria Tabiet si sa va rog sa completati si voi, prin comentarii, daca am dreptate sau nu, alaturi de lucrurile invatate de voi pe la diferitele intalniri/sesiuni de jucat impreuna cu prietenii/oameni noi.

1. Muuulte jocuri!

Pe la incepuri, cand de abia descoperisem boardgame-urile, cand luam un joc nou, stateam jumatate de zi cu regulamentul in mana, inconjurat de toate componentele din cutia jocului. Nu pot spune ca era timp pierdut, dar este mult mai usor sa inveti un joc nou atunci cand este explicat de altcineva.

Avand onoarea si sansa de a fi contemporan cu oameni precum maestrul Vick, Alex, Mihai, Dang, Mihnea, am invatat multe jocuri folosindu-ma de explicatiile lor. Este mult mai usor sa asculti cateva date introductive oferite verbal si apoi sa te apuci direct de joc, ajustand pe parcurs tactica pe baza informatiilor noi.

2. Distractie si fara tehnologie

Cum datorita meseriei stau aproape 10-14 ore la calculator, mai simt nevoia sa mai fac si cate o pauza. De cand am descoperit boardgame-uri, orele suplimentare petrecute in fata pc-ului la cate un joc video s-au redus simtitor si tind spre 0 chiar. Rar am mai instalat cate o noutate, dar in scurt timp am uitat de ea.

Nevoia de jocuri este satifacuta astfel cu aceste cartonase, cubulete de lemn, miniaturi, carti din jocurile de societate.
Boardgames vs. Video Games = 1-0 !

3. Se poate socializa indiferent de varsta

Am avut ocazia sa intalnesc si oameni mai tineri ca mine, dar si mai in varsta, semn ca nici eu peste vreo 10-20 de ani nu o sa ma opresc :D.
Aceste jocuri se pot juca la fel de bine de oameni de 13 ani, dar si de 50 – 60, fiind la fel de atractive (normal, depinde si de gusturi).

Am cunoscut multa lume noua si am descoperit ca mai toti jucatorii de boardgames (cel putin cei cu care am avut eu contact) au bun-simt si stiu sa piarda sau sa castige.

4. Lumea vrea noutate

Da! Degeaba le pui in fata un Monopoly, Enigma, Bunul Gospodar, Risc, se vor juca de 2-3 ori, de dragul vremurilor apuse (cei care au prins perioada comunista), ceilalti, mai tineri, chiar deloc. Toata lumea vrea jocuri noi, de calitate, frumos desenate, cu mecanici interesante, cu idei inovative.

Datul cu un zar pe o tabla de joc anosta nu prea mai este in tendinte! Normal, tablele (backgammon) nu intra in discutie. 😀

Poate mai completati si voi? 😀