Dupa ce a castigat jocul de societate Cherokee la concursul organizat de Taraba de Jocuri si BoardGames BLOG, Sergiu Bolog ne-a facut o surpriza si a tradus regulamentul in limba romana.

Descrierea jocului de carti Cherokee:

Dupa moartea lui Yonaguska, tribul Cherokee se intruneste pentru a alege un nou lider. Dupa cum au procedat intotdeauna Americanii Nativi, batranii intelepti au cea mai mare influenta si ocupa cele mai inalte pozitii in ierarhie. Datorita varstei inaintate, ei sunt totusi vulnerabili in fata celor mai tineri, care vor sa le ia locul si nu ezita sa isi anihileze oponentii. Care clan va obtine cele mai multe pene, astfel obtinand si pozitia de lider?

In jocul de carti Cherokee, jucatorii incearca sa ocupe cele mai inalte pozitii in ierarhie cu membrii clanului lor. Intr-o tura de joc, jucatorul alunga un membru din piramida de carti, ce reprezinta ierarhia tribului. Acest spatiu ramas liber este ocupat de unul din succesorii de dedesubt, acel loc fiind ocupat la randul lui in acelasi fel. La sfarsitul turei, jucatorul adauga o noua carte din mana pe locul ramas liber la baza piramidei.

Regulamentul tradus in limba romana al jocului de societate Cherokee se poate descarca de aici.