Trecand in revista zilele trecute cam toate site-urile de specialitate din Romania, mi-am creeat ideea cum ca boardgame-ul Colonistii din Catan va dobori, cel putin in tara noastra, numarul jucatorilor de Monopoly.

Ce ma face sa cred asta? Simplu… cifra de vanzari, interesul oamenilor de toate varstele, simplitatea si nu in ultimul rand pretul si designul extrem de ok.

Asa cum a mai spus si Costy in posturile precedente, Catan pentru mine este un joc necunoscut. Asa se face ca zilele trecute ne-am pus pe experimentat varianta in 2 jucatori.
De ce am jucat doar in 2 cand Catan-ul se joaca in minim 3? Pentru ca atati eram!

Ca sa trec repede in revista si designul cat si componentele jocului, pot spune doar atat:

Catan nu e rau, ba chiar daca stau bine si ma gandesc bate multe alte jocuri, varianta romaneasca copiand foarte bine originalul. Iar daca e sa discutam despre atuul jocului de societate Catan este foarte simplu: totul este scris in limba romana.

Cum va spuneam mai sus, am experimentat cu Costy varianta de 2 jucatori, varianta care duce treptat jucatorii… nicaieri. Costy, ca de fiecare data, imi explica ce e de facut, iar eu puneam in practica. Cum lumea ma stie de Maestrul Zarului, este logic ca mi-a placut foarte mult jocul, desi la inceput nu-mi oferea o foarte mare incredere.

Spuneam mai sus ca jocul in 2 duce nicaieri, deci trebuie sa si argumentez de ce. Trade-ul de bunuri este cel ce face jocul impracticabil. Cum toti il stim pe Costy ca fiind prieten vechi cu regulamentul, s-a supus intocmai regulilor si nu a mai dorit negotul cu muck.

Deci!? GAME OVER.

Las comentariile deoparte si va las sa intelegeti singuri, daca puteti, cate ceva din varianta de 2 jucatori.