Congresul European de Go Sibiu Romania 2014 3

Sute de persoane si meciuri pe viata si pe moarte! Toate intr-un singur loc: Congresul European de GO 2014, care si-a deschis portile pentru peste 400 de jucatori din peste 40 de tari, de pe toate continentele.

Partide oficiale, meciuri amicale, lectii cu profesionisti sau excursii sunt doar cateva dintre ingredientele cu care se poate lauta cea mai mare competitie de GO din intreaga Europa, Congresul European de Go desfasurat in acest an in Romania. Ajuns la cea de-a 58-a editie, competitia se desfasoara intre 26 iulie- 9 august 2014, in incinta hotelului Ramada din Sibiu si reuneste amatori si profesionisti ai jocului de GO, care se intrec in cel mai vechi joc de strategie, considerat in trecut arta.

Pe lângă evenimentul principal, pe parcursul Congresului se desfasoara si o serie de alte evenimente precum: lectii sustinute de profesionisti, la campionate de echipe, perechi, go rapid si multe alte evenimente legate de GO. În plus, timpul liber al doritorilor va fi umplut cu mai multe excursii.

In cadrul competiției exista si ateliere dedicate celor care sunt interesați de jocul de GO. Aceștia pot afla ce presupune practicarea unui asemenea sport, care este istoria celui mai vechi joc de strategie din toate timpurile, și chiar vor putea fi inițiați în tainele GO-ului de către instructori specializați.

Printre cei mai importanți jucători de GO care au luat parte la Congres, se află și românii Cătălin Țăranu, Cristian Pop și Cornel Burzo, jucători recunoscuți internațional.

Evenimentul este organizat de Federatia Romana de GO, in colaborare cu Federatia Europeana de GO, Ministerul Tineretului si Sportului si Comitetul Olimpic Sportiv Roman. Aceasta actiune este cofinantata de Consiliul Local Sibiu, prin Primaria Muncipiului Sibiu.


Rezultatele primelor runde din competitie pot fi urmarite aici.


Congresul European de Go Sibiu Romania 2014 1

Congresul European de Go Sibiu Romania 2014 2


Foto: Judith Van Dam

Articol scris de Alice-Roxana Trifu, Reprezentant PR, Federația Română de GO