Cei care ne citesc stiu ca eu am o problema cu jocurile ce folosesc aruncarea zarurilor in desfasurarea lor. De multe ori am impresia ca Zeita Fortuna este impotriva mea si orice as avea nevoie, fix cand dau eu nu iese!

Pe de alta parte, nashul Muck, pasionat jucator de Table, este cel mai fericit atunci cand prinde pe masa un board game cu zaruri! Aproape de fiecare data arunca si primeste ce isi doreste!

Sa nu ma intelegeti gresit, am jucat si voi juca in continuare Colonistii din Catan si Risk, jocuri la care factorul noroc are o influenta destul de mare, chiar daca nu cu atat patos.

Chiar daca nu ma atrag zarurile, in ultima vreme am descoperit jocuri ce le folosesc intr-un mod foarte ingenios, reducand foarte mult factorul de noroc al acestora. Pana acum am incercat Alien Frontiers, Stone Age si Troyes. Chiar daca folosesc zarurile, utilizand carti de joc sau alte componente, poti modifica rezultatul aruncarilor in favoarea ta.

De exemplu, aveai nevoie la Alien Frontiers de un zar cu 6 si nu ai dat, dar ai un zar de 1? Nu-i nimic, folosesti cartea ce iti permite sa intorci un zar pe fata opusa! Ai facut rost de 6! La fel, la Stone Age, aveai nevoie sa dai mai mult? Nu-i nimic, mai adaugi si numarul de unelte! La toate cele 3 jocuri enumerate mai sus, orice dai, poti folosi zarurile respective intr-o locatie de pe harta de joc.

Ma intreb daca doar eu am problema asta cu zarurile si gandirea mea negativista influenteaza rezultatul atunci cand arunc. La voi cum este? Va plac sau nu jocurile cu zaruri?