Dark Minions este un joc de zaruri diavolesc realizat de Alan Newman pentru 3-5 jucatori. Un joc dureaza intre 40 si 60 de minute. In Dark Minions jucatorii reprezinta fortele raului si incearca sa jefuiasca si sa distruga orase.

Cand ii vine randul, un jucator va da cu un numar de zaruri de un anumit tip corespunzator nivelului la care se afla. Aceste zaruri se pot folosi apoi pentru a face 3 actiuni de baza (si una suplimentara in jocul pentru avansati). Jucatorii pot aseza Minioni pe jetoanele de orase, ii pot folosi pentru a revendica turnuri si ii pot folosi pentru a reinvia Minionii din cimitir. 

Jucatorii se intrec in a aduna cele mai multe Vanquish Points (VPs) pana la sfarsitul jocului.

VP-urile sunt acordate pentru distrugerea de orase, pentru jetoanele de VP castigate, pentru nivelul de experienta al unui jucator si pentru toate craniile necheltuite la sfarsitul jocului.

Scopul jocului este, normal, de a castiga cele mai multe VP-uri. Dar jucatorii trebuie sa balanseze plasarea de Minioni cu dorinta de a-si creste nivelul si cu nevoia de a recupera Minionii folositi din cimitir. Orasele infrante vor puncta cele mai multe VP-uri, chiar participarea la distrugerea de orase va aduce jucatorului ceva VP-uri, dar cresterea nivelului, prin capturarea de turnuri, ii va permite jucatorului sa foloseasca un set de zaruri mai bune.

Normal, jucatorul este nevoit sa-si calculeze si sa foloseasca cu grija Minionii disponibili pentru a profita la maxim in rundele urmatoare.

Jocul pentru avansati introduce Overlorzii, carti speciale ce modifica regulile de jocului de baza si ofera jucatorilor accesul la puteri speciale ce pot face o diferenta vitala intre cei care sunt cu adevarat rai si cei care sunt doar rautaciosi.

Dark Minions include si o mini extensie, Demon Lords, ce adauga cativa Overlorzi, un jeton de oras special si un zar special pentru a diversifica jocul!