Cei de la Days of Wonder au anuntat pentru sfarsitul anului 2012 lansarea celui de-al treilea pachet de harti pentru Ticket to Ride – The Heart of Africa. Actiunea este plasata in salbaticia vasta a Africii in perioada de varf a explorarii sale de catre exploratori, misionari si aventurieri.

The Heart of Africa aduce o singura harta noua in format vertical ce are pe ea desenata partea centrala si sudica a “inimii” continentului. Pe langa aceasta harta, fanii jocului mai primesc 48  Tichete de Destinatie, 45 de carti Teren si un regulament multi-lingual.

Cartile Teren sunt impartite in 3 tipuri de teren, fiecare tip fiind asociat cu diferite culori ale rutelor: cartile de Desert/Savana cards pentru rutele Galbene, Portocalii si Rosii; cartile Jungla/Padure pentru rutele Verzi, Albastre si Mov; cartile Munte/Stanca pentru rutele Negre, Albe si Gri.

Putand fi jucata de 2-5 jucatori cu varsta 8+, extensia Ticket to Ride Map Collection 3 – The Heart of Africa dureaza 30-60 de minute si se joaca folosind cartile de Trenuri de la Ticket to Ride sau Ticket to Ride: Europe. Jucatorii pot lua carti de Teren in locul celor de Trenuri si le pot folosi pentru a dubla valoarea rutelor complete, in anumite conditii.