Deckmaster Hobby Games este cel mai mare distribuitor de jocuri de societate si organizator de evenimente specifice din România având o comunitate de sute de jucatori în toata tara!

Despre Deckmaster Hobby Games

Deckmaster Hobby Games este o firma din Timisoara cu experienta în organizarea, promovarea si vânzarea de produse de hobby gaming, principalele marci reprezentate fiind Magic: The Gat hering, World of Warcraft TCG, Dungeons & Dragons Miniatures si Warhammer, dar si alte produse ale unor firme de marca cum ar fi Fantasy Flight Games si Avalon HUI.

Deckmaster Hobby Games se remarca în România prin atentia deosebita pe care o acorda comunitatilor locale de jucatori cum ar fi cele din Timisoara, lasi, Sibiu si nu numai. In plus, prezenta online este exceptionala, Deckmaster beneficiind de cel mai mare si activ forum de discutii din tara, de un portal de articole si reportaje saptamânale, un calendar de evenimente nationale si un magazin online ce ofera gama completa de produse hobby gaming.

Evenimentele Deckmaster

Deckmaster organizeaza si sustine o serie larga de evenimente specifice jocurilor de societate atât la nivel local cât si la nivel national si chiar international.
In ultimii doi ani Deckmaster a fost organizator al celei mai mari conventii de hobby gaming din tara, Deckmaster Convention. Aceasta este axata în jurul mai multor jocuri de talie internationala cum ar fi Magic: The Gathering, World of Warcraft TCG, Warhammer 40000, Dungeons & Dragons Miniatures si Settlers ofCatan. Având sute de vizitatori din tara, dar si din Ungaria, evenimentul a gazduit printre altele si Grand Prix-uri de Magic: The Gathering si Campionatul National de Warhammer 40.000.

Deckmaster mai organizeaza în acest an si Campionatul National de Magic: The Gathering, competitie ce se înscrie în circuitul de evenimente internationale ce va culmina cu Campionatul Mondial 2010. Acest eveniment este unul foarte important în calendarul competitional românesc, fiind precedat de 3 luni de concursuri de calificare, câstigatorul competitiei urmând a fi invitat sa participe la campionatul mondial.

Deckmaster mai organizeaza si sustine competitii si evenimente si în cadrul altor manifestari cum ar fi Otaku Summer Camp 2009 si, mai recent, Otaku Festival 2010. In acelasi timp, Deckmaster sustine activ o comunitate de sute de jucatori din întreaga tara atât prin evenimente si produse cat si prin forumuri dedicate si un magazin online.

Ce este hobby gaming?

Hobby gaming reprezinta un concept relativ nou în România, cu toate ca jucatori au existat înca din 1995, dar putini la numar. Termenul “hobby gaming” se refera la jocurile de strategie si tactica bazate pe carti de joc sau miniaturi, dar reuneste si aspecte de colectabilitate, în cazul cartilor de joc, sau de modelism, la jocurile de miniaturi.
în cazul jocurilor de carti colectionabile, jocul cel mai reprezentativ este Magic: The Gathering, produs al Wizards of the Coast, care se bucura de o comunitate internationala de milioane de jucatori si este jocul care a definit genul. Warhammer 40000 este cel mai cunoscut joc de tactica cu miniaturi, produs de Games Workshop. Un aspect important al acestui joc este si cel de modelism, miniaturile fiind vândute neasamblate si nepictate, jucatorii întrecandu-se si în asamblarea si pictarea cât mai detaliata a miniaturilor.

Acest gen de hobby se afla înca la început în România, dar fenomenul ia amploare si a crescut foarte mult în ultimii ani, existând deja jucatori ce ne reprezinta la competitiile si turneele internationale.