Se pare ca anul 2011 va fi un an foarte bun pentru promovarea fenomenului boardgames in Romania. De ce spun asta? Pentru ca aseara, la intalnirea BoardGames BLOG Night[14] din Ceainaria Tabiet, prima din acest an, cand am ajuns la ora 19:00, mesele erau pline de oameni ce se jucau cu mare pofta si voie buna. Multa lume noua, cred ca erau in acel moment vreo 25-30 de persoane.

Pozele au fost incarcate aici, dar si pe Facebook, asta pentru cei care vor sa se taguiasca/laude unde si-au petrecut seara de miercuri si mai ales cum :).

Am inspectat, fotografiat, salutat lumea pe la mese si, dupa un inventar rapid, se jucau urmatoarele: Sobek, Caylus(foarte dorit de cei cu state vechi la intalnirile BGB Night), Catan: Cities & Knights (“Catan cu soldatei” cum ii spune Carmen M.), Last Night on Earth, Small World.

Dupa ce ne-am urat “La multi ani” cu Mihnea si Carmen S., gazdele din Ceainaria Tabiet, impreuna cu muck ne pregateam sa incepem un Memoir’ 44, dar nu a mai fost cazul, a aparut si Oitza Neagra, moment ce a determinat strangerea componentelor. Totusi, trebuia sa jucam si noi ceva, nu? Am reusit sa-l corupem pe Vick la un joc de carti “foarte dificil”, acelasi joc ce ne-a insotit la trecerea dintre ani: Bohnanza! 😀

Pentru mine, inceputul jocului a fost cam ciudatel, aveam doar boabe diferite, in primele 2-3 runde, de abia am reusit sa plantez 2-3 de acelasi fel, fiind nevoit sa resetez campuri fara sa castig ceva.

Primul ban a fost facut de maestrul Vick! (am promis ca mentionez asta, dupa ce mi-a atras el atentia, asteptam si comentariile lui 🙂 )

Jocul a decurs normal, cu mici divergente in timpul licitatiilor. The Bean Master a fost muck, cu 18 bani, fata de Vick cu 16 doar.

In timpul jocului de Bohnanza au mai aparut jucatori, ei alegand sa joace Enigma, jocul celebru din perioada comunista despre care am mai vorbit aici pe blog. Enigma este la fel de celebru/dorit, ceainaria reusind sa mai faca rost de inca o copie a acestuia, cererea e mare. 🙂

Alte jocuri de pe la alte mese: Agricola, Ticket to Ride: Europe, Catan: Navigatorii, A Game of Thrones (nu stiu cum reuseste Mihnea mereu sa atraga adepti 🙂 ), Dixit (oare se mai mira cineva de succesul acestui joc?), Dominion, Ligretto, Battlestar Galactica.

Dupa jocul de Bohnanza, muck si Carmen O.N. s-au retras inspre locuintele imperiale, eu ramanand cu Vick la masa de joc. De data asta profesor am fost eu, prezentand si explicand jocul TRANS-RABAT. Un pic mai dificil la inceput pana te obisnuiesti cu vederea mutarilor avantajoase, dar Vick s-a descurcat destul de bine. Din pacate, nu am reusit sa terminam jocul si pe la ora 22:30 am plecat si noi, ceainaria ramanand in continuare animata de multa lume.

In total cred ca au fost vreo 40 de oameni, existand chiar situatia sa vina un grup de vreo 5-6 persoane si sa nu gaseasca masa libera.

Asa cum spuneam la inceput, cele peste 100 de poze se pot vedea aici, iar daca aveti ceva de adaugat, nu fiti timizi, ne puteti spune si noua in comentarii 😀 .