Cu o mica intarziere, am ajuns sa scriu in sfarsit despre ce a fost la intalnirea cu numarul 17 al “serialului” BGB Night. Daca as scrie ca au fost iar foarte multi oameni dornici de jocuri de societate, nu as aduce nimic nou in povestirile despre cum ne distram/jucam noi in fiecare Miercuri in Ceainaria Tabiet. Pozele au fost incarcate aici.

Dupa ce am ajuns ceva mai tarziu la locatia cu pricina, am avut nevoie de putin timp sa ma incalzesc si sa ma obisnuiesc un pic cu atmosfera de voiosie. Cam toate mesele erau ocupate, multe jocuri intinse: Hansa Teutonica, Ricochet Robots, Dixit( la patrat 🙂 ), Samurai, Remi(Rummy), Colonistii din Catan.

Imediat mi-a trecut oboseala si am propus sa jucam un Carcassonne, noi echipa BGB (sus semnatul, muck si Carmen), avand-o pe Andra drept invatacel. Dupa explicarea “amanuntita” a jocului de catre senor muck (‘Tragi o piesa cand iti vine randul, o asezi, punctezi daca e cazul! Hai sa jucam! 🙂 ‘) si micile detalii din partea mea despre cum asezi piesa, despre cum punctezi, despre ce trebuie urmarit, mici sfaturi pentru incepatori, am inceput sa construim cetati, drumuri, manastiri, mai indrazneti decat egiptenii cand au construit piramidele.

Am avut parte de multe dovezi de ajutor fratesc intru realizarea planului cincinal din doar patru jetoane: muck m-a ajutat pe mine la construirea unei imensitati de cetate, fara a avea vreun castig, Andra a beneficiat si profitat din plin de sfaturile noastre. Normal era sa castig eu, dar cineva are pile mai sus: Carmen, Oaia Neagra, a reusit sa faca o idee mai multe puncte ca noi si ne-a batut un picutz asa.

Pana sa incepem alt joc, am mai dat o raita pe la mese sa vedem ce se mai joaca: tot Dixit, tot Catan, tot Samurai, Tikal, doar mesele erau putin diferit.

Urmatorul joc ales de noi a fost ceva “mai greu”: Bohnanza. Acest boardgame cere o indemanare aparte in plantarea de tot felul de boabe, dar detalii despre joc puteti afla de aici. Pe sistemul “Plantezi si Castigi”, alaturi de mici variatiuni de genul “Mai si schimbi in avantajul altora”, am reusit sa pierd inca un joc 😀 . Asta este, se pare ca din motto-ul jocului (“To Bean or Not to Bean”), eu ma incadrez la partea de “NOT”. 

Castigator la puncte, daca mai era cazul sa precizam, senor muck, urmat la doar un punct distanta de Andra.

Pentru statistici, au fost cam 30-35 de oameni, deja lumea face rezervari atunci cand este vorba de seara de Miercuri. Cum ziceam si mai sus, pozele au fost incarcate aici, aveti si comentarii de la cei care au participat.