Dupa ce am incarcat pozele de la intalnirea BGB Night cu numarul 18, am inceput sa refac in minte tot ce s-a intamplat. Se pare ca nici macar frigul acesta naprasnic nu reuseste sa tina lumea departe de jocurile de societate si de Ceainaria Tabiet.

Cand am ajuns la ora 19:00, aproape toate mesele erau ocupate cu oameni si boardgame-urile aferente: Catan, Dixit, Samurai, o imensitate de Agricola (se juca impreuna cu extensia Farmers of the Moore), Richochet Robots, Ticket to Ride: Europe.

Dupa ce am reusit sa limpezesc situatia (adica mi s-au dezaburit ochelarii) si am facut o serie de poze, am inceput sa explic jocul de logica TRANS-RABAT Dianei si Dang Nu a durat foarte mult, le-am aratat cateva miscari si mai ales evidentiat cateva reguli de baza. Impreuna cu Carmen O.N. (mai mult ea 🙂 ) am desfacut noua achizitie adusa de Alex de peste mari si tari. Jocul arata la fel de bine, fapt pentru care, fetele s-au bagat imediat la un joc.

Impreuna cu Vick, Dang si Alex, m-am bagat la un joc de Hansa Teutonica, unul din jocurile “promovate” de Vick, dar de care se pare ca nu se poate bucura prea mult, Alex reusind sa castige mai mereu.
Jocul a durat mai toata seara (vreo 2 ore) si este destul de interesant pentru a-l trece pe lista de jocuri ce merita sa fie achizitionate, dar nu chiar printre primele. Hansa Teutonica este intereant, iti da o multime de posibilitati si cai de a face cat mai multe puncte. La prima vedere, dupa un joc dus pana la capat si o discutie cu Octavian, se pare ca strategia lui Alex de a face birouri in orasele de jos ce iti aduc bonus actiuni in plus, se pare ca duce la o victorie sigura. Ramane de vazut daca asa este, voi incerca sa mai joc si sa ma conving.

Am avut cel mai mic punctaj si as putea gasi o scuza pentru “incompetenta” mea: primul joc si faptul ca plecam sa fac poze.

Inainte de plecare si pana s-au calculat punctajele de la Agricola, Alex si Carmen au reusit sa joace 2 jocuri de Mr. Jack, Carmen reusind sa castige la a doua partida cu Jack ce nu a fost acuzat de nimni, desi doar el mai ramasase pe tabla in runda a 8-a.

Alte jocuri jucate pe la alte mese: Enigma, Catan si Dixit, Carmen si Diana ramanand “setate” pe Blokus. Asa cum va ziceam, pozele au fost postate aici, va asteptam si pe voi sa ne spuneti cum v-ati simtit si sa ne povestiti cum au decurs jocurile la mesele voastre.