25 de intalniri! 25 de intalniri in Ceainaria Tabiet si mergem mai departe! Va promiteam in articolul cu pozele de la intalnire ca revin cu detalii despre ce s-a jucat la BGB Night 25, asa ca, sa trecem la treaba.

Am ajuns pe la ora 18:30 cu o dorinta nebuna de jucat si la fel ca data trecuta, cu Fresco la purtator. Pe drum, am vazut un grup de 9 – 10 persoane ce intra in aceeasi locatie! Suspect, oare ce doreau ei sa joace??? Am aflat ceva mai incolo, venisera pentru o sesiune de Risc Commander, varianta romaneasca editata de Juno. Din ce am vazut pe parcursul serii, a fost un real succes, lumea s-a distrat, mai putin cand ii stresam cu poze 😀 .

Stiu ca sunteti tare nerabdatori sa aflati ce am jucat eu… Pentru inceput, dupa turul de vizitare si pozare a meselor de joc, m-am asezat cuminte la masa cu Vick si Alex pentru un frumos joc de RA. Eu fiind singurul care nu stia cu ce se mananca jocul, am ascultat atent la explicatiile lor si am inceput.

Fiind un joc semnat de Knizia, ca multe dintre jocurile semnate de el, pentru a castiga, trebuie sa faci cat mai multe multimi, acestea aducand bani. Multimile erau formate din populatii, faraoni, cladiri, plantatii si inundatii. Jocul are si un mecanism interesant de licitatie. Poate ca pare banal, dar este un joc interesant cu reguli simple, dar care te ajuta sa dezvolti diverse strategii pentru a castiga.

Cum intre timp a venit si Oitza Neagra, am mai inceput un joc de RA, de aceasta in 4 jucatori. Pana a primit ea explicatiile necesare, am mai trecut sa vad ce mai joaca lumea, sa vad atmosfera. Pe la mese am vazut Catan: Navigatorii, Antike, Magic: The Gathering, Carcassonne.

Nu cred ca mai este nevoie sa spun ca ne-am luat bataie la RA (eu si Oitza)… As zice ca este normal, pentru incepatori asa ca noi, doar trebuie sa avem si noi o scuza. 🙂

In continuare ne-am “luptat” in refacerea frescei de pe tabla de joc a boardgame-ului Fresco. Pictori desavarsiti, am cumparat, am mixat culori, ne-am distrat la Teatru pentru fericire, ne-am trezit uneori devreme pentru cele mai bune culori. Incepe sa imi placa din ce in ce mai mult acest joc, toate mecanicile folosite in el se imbina armonios, parca fiecare se regaseste acolo unde trebuie.

Nu o sa spun ca si aici am luat bataie, vinovat de asta fiind Alex. Macar m-am descurcat mai bine, am fost al doilea ca punctaj 🙂 .

Am avut ocazia sa vad si un Axis & Allies 1942, de fapt setup-ul pe tabla de joc. Arata binisor si poate ca intr-un viitor apropriat il jucam si noi in sfarsit, muck il are de “doar” un an de zile.

Dupa Fresco, impreuna cu Alex si Vick ne-am mai incins la un joc de Amun-Re, Carmen avand misiunea sa-i dea o perversa lui Mihnea la Blokus. Dupa explicatiile de rigoare (doar Vick stia jocul), am inceput actiunea tot in Egiptul antic, tot cu zei, piramide, constructii. Tot un joc realizat de Reiner Knizia, doar ca nu m-a atras asa de tare. Poate ca fiind mai tarziu, nu am prins chiar asa bine explicatiile lui Vick. Bazat pe un mecanism de licitatie in stilul Cyclades, jocul promite, o sa ii mai dau o sansa cu prima ocazie.

Duelul de Blokus s-a terminat cu doua infrangeri clare de partea lui Mihnea. La primul joc a pierdut prin abandon, dupa ceva calcule, nu a vrut sa-l duca pana la capat. Al doilea joc a fost castigat detasat tot de catre Oitza.

Ca o nota de final, au fost aproximativ 30 de oameni si asa cum ziceam mai sus, puteti vedea ceva din atmosfera de acolo in pozele de aici. Va astept si pe voi cu ceva pareri, asta daca ati participat la intalnire.