Intalnirea BoardGames BLOG Night cu numarul 37 din aceasta saptamana a fost ceva mai speciala. De ce spun asta? Pentru ca Adrian de la IdealBoardGames a venit in Ceainaria Tabiet cu versiunea in limba engleza a jocului de societate Alien Frontiers pentru a ne face o parere despre cum va fi versiunea in limba romana ce se va lansa pana la sfarsitul acestui an, dupa cum anuntam aici. Daca nu ati vazut pozele, ele au fost incarcate aici, spor la vizionare.

Nu a fost foarte multa lume in ceainarie, 25 – 30 de oameni, dar toti erau cu chef de distractie si voie buna. Ziceam ceva de Alien Frontiers? Dupa ce am ascultat cuminti explicatiile oferite de Adrian (eu citisem cate ceva din regulament si vazusem prezentarea video), impreuna cu muck si Mihnea, am inceput colonizarea planetei cu drag si spor.

Cei care au mai intrat pe blog, stiu foarte bine ca ma feresc de jocurile cu zaruri, pentru ca, daca nu dai ce zaruri iti trebuie, nu ai cum schimba mersul jocului. Aici Alien Frontiers are o mare bila alba! Orice zaruri dai (fie mari, fie mici), poti face ceva cu ele! Sa presupunem ca esti cel mai ghinionist. OK! Folosind 2-3 carti luate in prealabil sau chiar cartea primita la inceput, poti modifica in favoarea ta zarurile!

Jocul nu este unul extraordinar, revolutionar, ceva ce nu s-a mai vazut! Este un joc decent, nu este nici foarte usor, nici foarte greu de invatat sau de stapanit. Se invata destul de repede, regulamentul este clar explicat. Pe parcursul jocului poti folosi mai multe strategii pentru a avea cat mai colonii (primind cat mai multe puncte), punctele fiind scopul jocului. Alien Frontiers promite, de abia astept sa apara versiunea in limba romana, mai ales ca nasul muck a fost castigatorul bataliei intergalactice (de asta am pus poza cu el si Adrian la inceputul articolului)!

Pentru doritori, jocul a ramas in custodia BoardGames BLOG, asa ca, poate fi incercat la intalnirile viitoare!

Seara nu s-a incheiat cu jocul de Alien Frontiers. Am impins un picutz limitele orei de inchidere si am invatat un al doilea joc, Citadels! Da, stiu, este un joc foarte cunoscut, dar noi, echipa BGB, nu am avut sansa sa-l jucam pana acum. Carmen s-a descurcat cel mai bine dintre noi, dar lipsa de experienta si-a spus cuvantul, fiind intrecuta repejor de ceilalti. Interesant este ca ea putea decide daca v-a castiga un jucator sau altul, deoarece ea a ramas Warlord si putea sa omoare cladiri de valoare de maxim 3, fiind jucatori cu punctaje de 31 si 30 de puncte.

Citadels promite, ne-a placut mecanica folosita si cu siguranta ca il vom mai juca.

Pe la celelalte mese lumea s-a delectat cu Dixit, Catan, Reteaua Energetica, Carcassonne, Sah, Saboteur. Printre jucatorii de Catan si Reteaua Energetica, am recunoscut-o pe Ioana Felicia Rosca, castigatoarea concursului “101 Meeples – Concurs de Carcassonne“.

Per total, pot spune ca a fost o seara reusita, mai ales ca am mai invatat 2 jocuri noi.

 Voi cum v-ati simtit (cei care ati fost) ?