Inarmat cu Reteaua Energetica si Black Sheep, m-am indreptat aseara spre Ceainaria Tabiet cu mare chef de joaca pentru BoardGames BLOG Night [5]. Credeam ca am ajuns destul de devreme, dar se pare ca ma inselam. Mihnea si Bogdan erau deja in focuri de lupta intr-un joc de Memoir’44, in timp ce Eugen P., Vick si parca si Ciprian M. erau foarte interesati de ce se intampla pe campul de batalie.

Nu a durat mult ca si-a facut aparitia si senor muck, cu mare chef de un Black Sheep. Dorinta i-a fost pe loc indeplinita si am inceput sa asez piesele si tablele, reusind sa-i atrag la joc pe Vick si Eugen.

Atent cum este la fiecare explicatii de joc, muck nu a vrut sa decidem primul jucator asa cum scrie in regulament (despre aceasta regula v-a vorbit Carmen aici) si cauta un zar de Memoir’44 pentru asta.

Dupa ce am terminat cu explicatiile ne-am apucat sa lupta pentru aducerea vacilor, porcilor, cocosilor, cailor si a oilor (albe sau negre) in ograda proprie, pe tabla individuala de joc. Jocul a decurs normal, lumea de la masa a prins repede regulile (ce nu sunt foarte complicate) si mecanica. Din nefericire, muck a trebuit sa plece in timpul jocului si a fost inlocuit de Carmen (Oaia Neagra) ce tocmai ajunsase.

Daca atunci cand s-a asezat la masa de joc nu avea niciun animal in ograda, Carmen s-a pus pe strans. Nu a reusit insa foarte multe, mr. Vick fiind expert deja in acel moment, iar tabla lui plina de animalutele din toate tipurile.

Eu si Eugen am fost cei mai slabi, mai ales ca am stat vreo 4-5 ture pe bara pentru ca deja aveam latura plina de carti si nimeni nu da semne ca ar vrea sa elibereze vreo pasune. Vick a fost desemnat la final maestrul pasunilor, terminand cu 21 de puncte plus 5 carti bonus (inca 30 de puncte).

In timpul jocului au mai venit Marius C., Dan D., Mircea, Ciprian B. (pe care l-am confundat cu fratele sau si am tag-uit toate pozele de pe Facebook cu el 🙂 ), Carmen M. si inca vreo 2 persoane care s-au bagat la un Dominion si Ticket to Ride: Europe.

Pentru ca am zis ca o sa jucam Reteaua Energetica, ne-am tinut de cuvant si impreuna Carmen (oitza mea) am atras la joc pe Tudor C, Tiberiu C., Ciprian B. si Eugen P.

Dupa ce am explicat impreuna cu Eugen regulile, am inceput cu mare arta sa cumparam centrale, resurse orase si sa facem BANI!!! Ce frumos este sa vezi cum iti cumperi cea mai tare centrala, dar ramai fara resurse sau bani de orase “multumita” partenerilor de joc!

Eu am mers pe varianta Eco si pe la mijlocul jocului avea doar centrale verzi ( 3 centrale de 2,3,4 orase) 🙂 . In timp ce noi ne luptam cu energia si alimentarea oraselor de pe harta Americii, Marius C, Vick, Dan D., Mircea si Bogdan au inceput un joc de Le Havre, joc ce arata foarte bine si ne face de foarte mult timp cu ochiul. Carmen M. si Calin se luptau in jetoane si adepti la un joc de Carcassonne.

Dar sa revenim la centralele noastre! Tudor C. a inteles un pic gresit regula de final a jocului si s-a apucat de cumparat orase (trecand peste 14, limita pentru 6 jucatori), dar nu avea de alimentat decat 9 dintre ele. Castigator la puncte a fost Eugen P., Carmen(oitza mea) astptand prea mult cu banii in mana, avand sanse destul de mari sa fie ea cea care castiga jocul.

Noi ne-am retras pe la 22:10, eu fiind foarte obosit si nemaiputand sa incep un alt joc. Restul au ramas in Ceainarie, iar in momentul cand ne pregateam sa plecam, Sebastian F., venit intre timp, corupea oamenii la un Colonistii din Catan – Orase si cavaleri, Carmen M. fiind foarte entuziasmata de joc, iar Mihaela si Tudor C. dand semne ca si lor le place jocul.

Pozele de la intalnire au fost postate aseara aici, va puteti delecta cu ele. Ne vedem miercuri, 20 octombrie 2010, aceeasi locatie, aceeasi ora.

Daca din cei care au fost, mai vor sa completeze ceva sau vor sa ma contrazica, aveti mana libera la comentarii 🙂 .