De aproape 2 luni, ziua de miercuri este rezervata intalnirilor BoardGames BLOG Night din Ceainaria Tabiet. Pozele de la intalnire le aveti aici, asa ca pot merge mai departe sa va postesc despre ce am facut aseara.

Am ajuns la ceainarie pe la ora 19:00 si am ramas placut surprins ca lumea deja se distra cu un joc de Samurai la care participau Vick (greu sa stai departe, nu 🙂 ? ), Amia si Bogdan, in timp ce Mihnea si Eugen se luptau pe viata si pe moarte la un Memoir’44, spre disperarea lui Eugen care are la fel de mult noroc la zar ca si mine 😀 .

Am trecut la facut cateva poze, intre timp a ajuns Carmen si ne-am decis sa jucam un Pylos. Cand m-am apropiat de irezistibilele rafturi cu jocuri de societate din Ceainaria Tabiet, mi s-au inmuiat picioarele!!!

Enigma, Bunul Gospodar, Raliul Oltcit, jocurile celebre din perioda comunista isi facusera loc timide printre jocurile de Catan, A Game of Thrones, Starcraft sau Reteaua Energetica.

Am uitat imediat de Pylos si am inceput sa le examinez indeaproape, smulgand promisiunea lui Mihnea ca voi lua jocurile acasa pentru un pictorial ce va aparea in posturile viitoare 🙂 . O da!!! Sublime!!!

Cu greu m-am recules dupa aceasta intalnire neasteptata cu trecutul si la sugestia Oitzei Negre, acompaniati de Mihnea, Eugen si Cristi (inlocuit dupa cateva ture de Alex), ne-am asezat la o runda de Reteaua Energetica, dupa ce in prealabil am lamurit niste mici detalii legate de regulament. Eugen a continuat sa fie “norocos” si la Reteaua Energetica, a inceput primul licitatia de centrale, eu fiind ultimul.

Jocul a decurs foarte bine, toata lumea de la masa stia regulile. Fiind ultimul, am reusit sa cumpar cea mai buna centrala: cea de 10 Elektro, pe carbuni si care alimenteaza 2 orase (la care mai adaugam si faptul ca eu urma sa cumpar primul resurse si orase 🙂 ).

Tot jocul am aplicat strategia de mijloc, am cumparat centrale, resurse si orase exact atunci cand a trebuit si am ajuns in scurt timp intr-o situatie pe care nu si-o doreste niciun jucator de Reteaua Energetica: adversarii de la masa sa se alieze impotriva ta.

Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa sugerez faptul ca Mihnea si Eugen s-au aliat impotriva mea, iar Carmen sa cumpere maxim numarul de resurse ca eu sa platesc mai mult si sa nu pot castiga jocul. NU, nu vreau sa spun asta 🙂 !!!

Dupa un mic sfat, asa ca la gura sobei, multe calcule aritmetice, Eugen, Mihnea si Carmen au decis ca Eugen sa nu inchida jocul prea devreme, pentru ca as castiga eu. Am mai facut o runda si pentru ca ma “ajutase” Carmen anterior, am cumparat mai scump resurse, Eugen reusind sa alimenteze la fel ca mine, 17 orase, diferenta de 2 Elektro facandu-l pe Eugen castigator.

Da, am pierdut cu 2 Elektro in fata lui Eugen! Felicitari, ne vedem la concurs 😀 !

Pe la alte mese s-a mai jucat Alhambra (Vick si Bogdan), Samurai (vreo 3-4 jocuri) si Memoir’44, jucat de Ioana M. si Elena R. (2 fete la un joc de razboi, mai rar asa ceva 🙂 !).

Pentru ca ne-am simtit foarte bine si Mihai de la Taraba de Jocuri tocmai venise cu un Dixit nou-nout, am zis sa vedem si noi ce este cu acest joc. Ei bine, daca la inceput eram un pic sceptic asupra distractiei si satifactiei oferite de acest boardgame ce exploateaza latura imaginatiei, am fost acaparat total de frumusetea cartilor, a mecanicii de joc si mai ales de gandurile ce-mi treceau prin minte la fiecare carte. S-a ras mult, spre deliciul celorlalti spectatori ce nu au reusit sa ramana indiferenti la euforia din jurul nostru. (Garfield, am zis! )

Cu sacosa plina de jocurile de societate din perioada comunista, eu si Carmen ne-am retras spre casele noastre in compania maestrului Vick, la fel ca toata lumea participanta la eveniment(nu in compania lui Vick, ci doar pe la casele lor 🙂 ).

Asa cum ziceam mai sus, pozele de la intalnire le gasiti aici, iar cei care au fost alaturi de noi, va pot spune cum s-au simtit si ei! Multumim si ne vedem saptamana viitoare!