Da, aseara am avut parte de inca o intalnire de boardgames reusita in Ceainaria Tabiet! Am pus pozele aici, doar nu puteam sa va las pana acum…

De ce spun ca a fost o intalnire reusita? Pentru ca am reusit in sfarsit sa conving un coleg de munca sa participe la o intalnire, iar acesta nu a venit singur, a chemat “intalniri”! Pe langa ei, inca 2 prieteni si-au facut aparitia, astfel ca pe drum ne-am intalnit toti 7 si am ajuns voinici-voiosi la ceainarie.

Acolo am gasit doar 3-4 persoane si nu stiam ce sa cred. Mai vin si altii sau doar atatia o sa fim? Ei bine, in jumatate de ora Ceainaria Tabiet era la fel de plina ca intr-o zi de weekend, nici gand sa se simta aerul de mijloc de saptamana! 30-35 de oameni, din care multi veneau pentru prima oara, se uitau si cantareau cu ce sa inceapa seara. Dupa ce fiecare a inspectat raftul cu jocuri de societate, m-am decis sa-i pun pe noii-veniti sa invete Reteaua Energetica, mai ales ca declarasera anterior ca le place sa gandeasca!

Impreuna cu Claudiu am inceput sa le explicam celor 4 noi-veniti cam ce trebuie sa faca fiecare pe parcursul jocului, ce reprezinta fiecare componenta si mai ales, cum se castiga jocul. Am ales sa jucam doar nivelul 1, ca sa nu dureze foarte mult si sa aibe sansa sa mai incerce si alte jocuri.

Lumea a invatat repede si au fost imediat cuprinsi de febra licitatiilor de centrale, de calcularea resurselor necesare si de cumpararea de orase cu cele mai mici costuri. Pentru ca Eugen nu se bagase la niciun joc si eu aveam ceva de discutat cu Mihnea, muck si Carmen, l-am lasat in locul meu sa duca mai departe faima “jucatorului de culoare mov”. Ei bine, nu a reusit, batalia se dadea dupa scurt timp intre 2 incepatori, Oana si Victor, Ioana si Daniel urmandu-i indeaproape, iar Eugen si Claudiu ramanand cu mult in urma. Carmen, Carmen si muck s-au luptat la 2 jocuri de Ingenious, la al doilea joc intrand la masa si Amia.

La celelalte mese se desfasurau jocuri de Samurai, Catan, Carcassonne, Tiket to Ride: Europe, Dixit, Citadels, Go, Scotland Yard, Fluxx, Pandemic, Pylos, Ricochet Robots. Dupa ce au terminat cu Reteaua Energetica, unde l-am avut castigator pe Victor, i-am pus la un joc mai usurel, mult premiatul Dixit.

S-a ras mult, lumea s-a distrat, au invatat jocuri noi, ne-am bucurat si noi de un Dixit, ce sa mai zic: O seara perfecta!

Voi? Cum v-ati simtit? Ne revedem miercuri? Asa cum ziceam si mai sus, aici aveti pozele de la intalnire.