Pentru ca in acest weekend cei de la Real Wallachian Games au lansat oficial la Bran jocul de societate I Am Vlad – Prince of Wallachia intr-o atmosfera de legenda, echipa Red Goblin s-a gandit sa organizeze si in Bucuresti un eveniment special.

Duminica, 15 Iulie 2012, incepand cu ora 14:00 si pana tarziu in noapte (orele 23:30), in locatia de la Universitate, 15 jucatori curiosi s-au duelat pentru suprematie in cetatea Turnul Chindiei si in Tara Romaneasca, fiecare dorind sa dovedeasca ca el/ea este adevaratul Vlad Dracul.

Pentru ca echipa BoardGames BLOG a promovat si sustinut activ acest joc, am onorat cu placere invitatia de a participa ca povestitori la cele 4 sesiuni de I Am Vlad – Prince of Wallachia. Impreuna cu Oitza Neagra am condus participantii in lumea Ielelor, a Varcolacilor, a Mumei Padurii, a Cavalerului Valah, a Arcasului si a lui Vlad.

Am explicat in paralel la 2 mese de joc si am completat numarul de jucatori pana la 4 atunci cand a fost nevoie.

Deoarece am fost la distanta destul de mare si pe nivele diferite (eu in sala de jos si Oitza in magazin), o sa va povestim pe rand ce s-a intamplat la fiecare masa si la fiecare sesiune de joc.

Imi revine placerea de a va povesti primul ce s-a intamplat in “temnitza racoroasa de jos”. 😀

Prima sesiune a mea a inceput cu 4 jucatori, 2 fete si 2 baieti, avand langa noi un imens banner cu personajul principal, Vlad. Dupa ce le-am explicat toate regulile, jocul a inceput si continuat foarte pasnic, de abia dupa vreo 2-3 rotatii complete ale cadranului Zi-Noapte jucatorii au prins curaj sa se lupte unul cu celalalt. Timizi la inceput, pentru ca apoi sa-si regandeasca strategia si sa inceapa sa faca aliante, 2 jucatori au reusit sa prinda intre 2 Avanposturi 2 unitati ale jucatorului Alb. Ambele Avanposturi aveau Damage mare deoarece gazduiau si cateva unitati, marind astfel valoarea acestuia. Nu a durat mult si jucatorul Alb a parasit harta. La scurt timp, jucatorul Negru a trebuit sa plece, eu primind mostenire cartile si trupele lui pentru a duce mai departe ce a inceput.



Vazand ca adversarii Rosu si Albastru nu au de gand sa participe la confruntari pe Viata si pe Moarte, am decis sa incerc sa castig prin a sta cu eroul Vlad 8 runde in centrul Cetatii. O mica-mare greseala din partea mea pentru ca jucatorul Rosu a decis sa ma confrunte cand reusisem sa acumulez deja 6-7 ture de asteptare, lucru ce mi-a fost fatal. Jucatorul Albastru a continuat atacul asupra mea si m-a infrant definitiv, reusind sa castige astfel si al treilea Jeton Coroana!

Dupa aceasta infrangere destul de dureroasa, am reluat explicatiile cu alti 3 jucatori noi (printre care si Tesco de Red Goblin) si am inceput a doua sesiune, eu jucand alaturi de ei ca sa completez cei 4 jucatori (desi se putea juca si in 3). Pentru ca eram doar baieti, era duminica si eram in dreapta lui Tesco (aceste mentiuni neavand nicio relevanta in ce avea sa mi se intample pe mai departe), a decis ca imi sta bine cu niste sabii “infipte in spate” si a venit direct sa ma atace. Nu am fugit si l-am intampinat vitejeste, ca un adevarat Vlad, Domn al Tarii Romanesti. Lui i s-a alaturat si jucatorul Rosu, simtind deja miros puternic de sange dupa prima moarte a eroului meu Vlad.



M-am descurcat “foarte bine” cu ambii atacatori, eroul meu Vlad fiind omorat de 2 ori cu sete si fara prea multa agitatie ! 😀

Din acest moment, lupta a devenit foarte apriga, cei 3 jucatori ramasi delectandu-se cu batalii in cetate, sejururi “all-inclusive” in Lumea de Dincolo, renovari ale Avanposturilor din interior (adica stat la caldurica si feriti de atacurile adversarilor), cu muuulte carti de Acatist jucate si acceptarea fara drept de apel a efectelor benefice sau nefaste ale acestora. In tot acest timp eu stateam si incercam sa inteleg in ce moment ar fi fost bine sa fug din calea adversarilor.

Nu a mai durat mult si desi era foarte aproape de victorie, Tesco si-a incercat norocul si l-a atacat pe jucatorul Negru. A reusit astfel sa-si omoare si el definitiv eroul Vlad. Jucatorul Rosu a invins repede si s-a declarat adevaratul Vlad.

Ambele sesiuni la care am particpat au fost presarate cu multe momente distractive, dar si tensiuni si rasturnari de situatii.

Dar haideti sa vedem ce s-a intamplat si la celelate 2 sesiuni de joc din magazin.

Oitza Neagra, ai legatura!