Dupa jocul de Bohnanza de care am vorbit aici, seara de duminica a continuat intr-un mod linistit cu un joc de Colonistii din Catan. Nu mai jucasem de vreo 2-3 saptamani si nimeni dintre noi nu prea mai stia regulile.

La Catan ne-am bagat doar trei: muck, Carmen si eu. Simona a ramas de serviciu sa faca poze 🙂 .

Am asezat aleator cartonasele de teren, la fel si cartonasele cu probabilitati. Mi se pare mai interesant daca jucam asa si nu le punem dupa cum scrie in regulament. In continuare ne-am plasat cele 2 orase pe harta si am inceput sa jucam, dar nu inainte de a ne hidrata cum se cuvine unor jucatori profesionisti asa ca noi (jucatori profesionisti de “beergames“, la board games mai avem multe invatat/jucat 🙂 ).

Pentru ca este un joc ce utilizeaza zaruri, indiferent ce strategie as adopta, cineva acolo sus face cumva si doar zaruri folositoare pentru ceilalti reusesc sa dau. Dupa cateva runde, il umplusem pe muck de oi si nici pe Carmen nu o uitasem, ii dadusem si ei ceva resurse. Doar eu aveam o mica problema si in mana zaceau doar 2-3 cartonase obosite.

In acest ton a decurs tot jocul si sincer, mi-am cam pierdut un pic interesul. Carmen si muck construiau de zor, eu finut asa si cu bun simt, ii ajutam cu un 9,un 10, un 8 sau un 3. 6 sau 12 se lasau greu de tot sa imi aduca si mie ceva resurse.

Da, poate ca si eu am ales foarte prost locatia oraselor, dar e ceva suspect si cu zarurile date de mine 🙂 .

Sfarsitul jocului avea un deja-vu. Tot Carmen a castigat si asa cum o sa vedeti in pozele de mai jos, a realizat un frumos drum de 11 laturi consecutive pe care a obtinut cele 2 puncte, 5 asezari, un oras si a mai avut un cartonas cu un punct de victorie.

Frumos jucat, nu am ce comenta aici 🙂 . Mai jos aveti galeria foto cu pozele de la acest joc de Catan. Enjoy!

Colonistii din Catan a fost oferit spre testare de catre Red Goblin