În timp ce unii creează aplicații pentru iPhone și le vând la un preț de un dolar, câștigând milioane, alţii își îndreaptă eforturile intelectuale spre inventarea jocurilor de societate, scrie lookatme.ru.  Cu toate că entuziaștii în cauză câștigă cu mult mai puțini bani, aceștia născocesc denumiri ingenioase pentru a atrage lumea la joacă.

Astfel, în 2005, doi englezi au hotărât să numească jocul inventat de ei „Where is Moldova?” (Unde se află Moldova?) și să o vândă pe site-ul oficial al jocului, ebay și în magazine specializate din Marea Britanie la un preț de la 36 la 42 de lire sterline.

De unde vine denumirea? Trebuie de menționat că David Beckham a debutat în naționala Angliei la 1 septembrie 1996, într-un meci împotriva Moldovei, din preliminariile Cupei Mondiale. Meciul a avut loc la Chişinău.  Și atunci milioane de oameni din lumea întreagă s-au întrebat : „Unde este Moldova?” .

Varianta scurtă a denumirii este „Moldova”. Pentru a juca ai nevoie de o anumită strategie, cunoștințe generale și noroc. Jocul durează mai puțin de o oră și este destinat pentru orice vârstă, include 1008 de întrebări.

Cel mai interesant lucru e că în lista țărilor unde poate fi livrat jocul, lipsește Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la lookatme.ru