Exploding Kittens-Un card game ce rescrie istoria platformei Kickstarter 2

Finantat in mai putin de 10 minute printr-un proiect pe Kickstarter, Exploding Kittens este un joc de carti realizat de Matthew Inman (The Oatmeal), Elan Lee si Shane Small.

Proiectul a fost lansat pe 20 ianuarie 2015 si dupa doar 48 de ore a devenit cel mai bine finantat joc de carti de pe Kickstarter. Si asta fara niciun Stretch Goal anuntat.

In cea de-a treia zi a depasit 3,3 milioane USD, iar conform estimarii Kicktraq ar putea ajunge la peste 25 de milioane USD (asta daca se mentine acelasi ritm, dar cu siguranta va scadea foarte mult in perioada viitoare).

Din punctul meu de vedere, jocul nu este cine stie ce, 2 pana la 4 jucatorii trag pe rand cate o carte dintr-un teanc central (56 de carti are deck-ul) si daca trag o carte cu o pisca ce explodeaza, au iesit din joc. Pe langa aceste carti cu pisici explozive, exista si alte carti care te ajuta sa scapi de ele si sa iti mai prelungesti participarea in joc.

Simplificat, Exploding Kittens este ca un fel ruleta ruseasca. Daca ai ghinion, poti sa tragi pisica ghinionista din prima si sa iesi din joc imediat.De unde vine succesul jocului? The Oatmeal (prin desenatorul sau Matthew Inman) + Pisici + Umorul desenelor de pe carti ar fi reteta.


Exploding Kittens-Un card game ce rescrie istoria platformei Kickstarter cards 1

Exploding Kittens-Un card game ce rescrie istoria platformei Kickstarter cards 2

Exploding Kittens-Un card game ce rescrie istoria platformei Kickstarter cards 3


Mai multe detalii despre Exploding Kittens gasiti pe pagina proiectului.