Celebrul joc de tip economic Power Grid (Reteaua Energetica) are mai multe extensii ce fac jocul mai interesant si il diversifica. Este vorba de harti noi si un pachet de carti de joc.

In acest moment sunt 4 extensii ce aduc harti noi si o extensie de carti. Acestea vin cu cateva reguli noi, specifice tarilor/regiunilor reprezentate.

Reteaua energetica, extensia Benelux/Europa Centrala

Descriere:

Aceasta extensie a jocului Reteaua Energetica include doua harti, cate una pe fiecare parte a tablei: Benelux si Europa Centrala. Pe langa acestea, exista si cateva modificari mici in regulament care reflecta particularitatile domeniului energetic in tarile respective. Deoarece tarile Benelux sprijina energia ecologica, jucatorii au mai multe posibilitati de a achizitiona centrale care produc astfel de energie. De asemenea, aceste tari au acces la cantitati mai mari de petrol, insa au resurse reduse de carbuni. Dat fiind ca Polonia are la dispozitie cantitati mari de carbuni, jucatorii au aici acces la carbuni mai usor decat in orice alta tara din Europa Centrala. Insa, datorita pozitiilor politice adoptate de anumite tari, jucatorii pot intampina dificultati in ceea ce priveste accesul la energie nucleara.

Reteaua Energetica, extensia Franta/Italia

Descriere:

Aceasta extensie a jocului Reteaua Energetica include doua harti noi: Franta si Italia. Pe langa acestea, exista si cateva modificari mici in regulament care reflecta particularitatile domeniului energetic in aceste doua tari. De exemplu, deoarece Franta este cea mai mare producatoare de energie nucleara din Europa, jucatorii au acces mai repede la primele centrale nucleare si au la dispozitie o rezerva mai mare de uraniu. Pe de alta parte, Italia are acces la o cantitate mai mare de deseuri, insa detine mai putine resurse de carbuni si de petrol. Asadar, extensia Franta/Italia ofera nu numai doua harti noi, ci si modalitati complet noi de a juca acest joc!

Reteaua Energetica, extensia Brazilia / Spania si Portugalia

Descriere:

Doua noi harti de extensie pentru jocul Power Grid: harta Braziliei pe de o parte si harta Spaniei si a Portugaliei pe de alta parte.
In Brazilia, furnizorii de energie prefera biogazul pentru producerea de energie electrica. De aceea, jucatorii trebuie sa considere centralele energetice pentru deseuri ca fiind alimentate cu biogaz si resursele de reziduuri ca depozite de biogaz cand aleg sa se joace pe harta Braziliei. Lupta pentru resursele rare este intensa si va tine jucatorii concentrati in timpul jocului!
In Spania si Portugalia, interesul privind producerea energiei sunt dezvoltate in doua directii opuse: Uraniul va fi mult mai important, decat in celelalte jocuri. Totusi, nu de la inceput. Piata resurselor nu va fi alimentata cu uraniu in prima faza a jocului, dar proviziile de uraniu vor creste simtitor in a doua faza a jocului. Pe de alta parte, in acelasi timp, vor aparea pa piata trei centrale eoliene. Intentia este aparitia conflictului de interese.

Reteaua energetica, extensia China/Coreea

Descriere:

Cea de-a patra extensie a jocului Reteaua Energetica contine doua harti: China si Coreea. Harta Coreei introduce elemente deosebit de interesante in joc, peninsula fiind impartita in doua state. Pe de o parte, jucatorii se confrunta cu provocari geografice extrem de variate, pe de alta parte, acestia trebuie sa cumpere anumite resurse in ciuda unei pieti impartite.

Economia chineza se bazeaza pe economie planificata. In aceasta varianta, jucatorii nu intampina surprize in primele doua etape in ceea ce priveste piata centralelor, centralele sunt oferite spre vanzare in ordine crescatoare. Pe langa aceasta, cererea de resurse folosite pentru productia de energie duce la crize pe piata resurselor, astfel incat jucatorii trebuie sa isi planuiasca fiecare pas cu mare grija. Doar asa vor evita penele de curent si piederea unor incasari importante.

Reteaua Energetica, noul set de carti

– setul nou poate fi folosit in locul setului vechi;
– cele doua seturi pot fi amestecate pentru a crea o combinatie imprevizibila;
– se pot adauga setului vechi cateva carti noi pentru a mari numarul centralelor;
– se poate crea o combinatie aleatorie.

Mai jos aveti o galerie foto ce contine poze cu hartile si cartile de joc.