First published on BoardgameNews.com – Famiglia

Pe langa expansiunea Power Grid: Russia & Japan a jocului de societate jocul de societate Reteaua Energetica (Power Grid), designer-ul Friedemann Friese va lansa prin intermediul companiei sale 2F-Spiele un nou joc de carti – Famiglia – cu versiuni in limbile Engleza, Spaniola si Japoneza editate de alte edituri.

Asa cum ne putem da seama din titlu, jucatorii in Famiglia sunt sefi din Mafie ce vor sa recruteze gangsteri mai multi si mai buni decat ceilalti jucatori pentru ca la sfarsitul jocului sa aibe cea mai tare banda. Mai jos aveti o descriere a jocului de societate Famiglia facuta de catre editura:

” Jucatorii strang infractori, cu scopul de a strange cei mai valorosi gangsteri. Cu exceptia celor mai mici banditi (cartile cu “0”), un jucator are nevoie de 2 gangsteri identici (din aceeasi familie si cu aceeasi valoare) pentru a putea lua in mana un gangster cu urmatoarea valoare mai mare. Cand face asta, el plaseaza unul din gangsterii mai mici din mana in zona sa de joc (zona de pe masa apropiata de el).

Pentru a face rost de gangsteri cu o valoare mare mai repede, jucatorul poate folosi abilitatile speciale ale diferitelor familii, dar la costul plasarii a mai multor gangsteri in zona sa de joc. Facand asta, un jucator isi reduce optiunile, asa ca el trebuie sa-si planifice cu atentie astfel de actiuni daca vrea ca la sfarsitul jocului sa aibe cea mai influenta banda.”

Jocul de societate Famiglia are o durata de joc anuntata de 30 minute si se poate juca in 2 jucatori.