Cei de la Fantasy Flight Games pregatesc lansarea unui nou joc – Gearworld: The Borderlands, un joc de negociere, cucerire si constructie pentru 2 pana la 4 jucatori, in care acestia se vor intrece pentru castigarea favorurilor Oamenilor Cerului pentru tribul lor de gunoieri intr-un peisaj post apocaliptic.

Bazat pe clasicul joc Borderlands conceput de Bill Eberle, Jack Kittredge si Peter Olotka si lansat in 1982, Gearworld: The Borderlands vine cu o simplificare a regulilor originale si reimagineaza setup-ul, pastrand in acelasi timp spiritul jocului si mecanicile de baza.



Oamenii care au urcat deasupra norilor au mentinut pentru multa vreme distanta fata de Borderlands, insa asta trebuie sa inceteze. Rezervele de energie de care depind cei din Lumea de Sus incep sa se termine. Pentru a-si usura munca, inginerii au proiectat skyworks, turnuri imense care vor aduce caldura Focului de Dedesubt. In acelasi timp, gunoierii din Borderlands sunt oameni disperati, ce au nevoie de provizii pentru a supravietui. Din fericire, Oamenii Cerului vor negocia cu ei pentru constructia turnurilor.

Jucatorii vor trebui sa stranga resurse, sa negocieze cu ceilalti si sa-si invinga rivalii in lupte in incercarea lor de a construi turnurile ce vor aduce energie locuitorilor din Lumea de Sus. Daca esti primul care reuseste sa construiasca 3 skyworks vei castiga favoarea lor. Munca ta nu este deloc usoara insa…

In timp ce constructia turnurilor este obiectivul final, fiecare trib va trebui sa foloseasca resursele chibzuit, pentru a-si reface puterile si a-si dezvolta abilitatea de transport a bunurilor. Trebuie sa gasesti echilibrul perfect intre folosirea resurselor pentru arme, poduri, nave si pastrarea unei cantitati suficiente pentru constructia turnurilor.



Un aspect important este faptul ca toate resursele necesare pentru o constructie (inclusiv pentru skyworks) trebuie sa se afle in locatia respectiva. Nu poti construi ceva cu resursele impanzite pe toata harta. Asa ca un transport eficient al resurselor este esential pentru succesul tau.

Nerabdatori sa puneti rotitele in miscare pentru cei din Lumea de Sus?
Conform informatiilor publicate de Fantasy Flight Games, Gearworld: The Borderlands va aparea in al doilea trimestru din 2013. Stay tuned! 🙂