Anul acesta a avut loc, pentru a doua oara consecutiv, o etapa locala de Colonistii din Catan la Brasov. Organizatorii competitiei: Asociatia ‘Centrul de jocuri Mirakolix’, S.C. Ideal Board Games S.R.L. si ceainaria Ceai et caetera au fost reprezentati la Brasov de catre managerii ceainariei.

Premiile puse in joc au sosit de la Pitesti, din partea S.C. Ideal Board Games S.R.L. (www.catan.ro; www.idealboardgames.ro): Colonistii din Catan extensia Navigatorii, Colonistii din Catan extensia Orase si cavaleri, Colonistii din Catan jocul de carti, toate produse in limba romana,  tricouri si sepci inscriptionate ‘Colonistii din Catan’.

Cei 23 de participanti (3 fete & 20 baieti, cel mai tanar participant: Alexandru, 12 ani) s-au reunit inainte de ora pranzului in Ceainaria Ceai et caetera (www.ceaietc.ro). Prin tragere la sorti, s-au stabilit locurile la cele 6 mese de joc. Pe parcursul a trei runde, fiecare a avut ocazia sa joace cu adversari diferiti.

Atmosfera din timpul jocului a fost linistita, fiecare fiind motivat sa obtina un loc cat mai bun in clasament,  pentru a se califica la etapa finala care se va desfasura la Cluj-Napoca in data de 29 octombrie 2011. Castigatorul finalei de la Cluj-Napoca  va reprezenta Romania la Campionatul European de Catan care va avea loc intre 18 si 20 noiembrie 2011 la Viena in cadrul targului de jocuri ‘Spielefest 2011’.

Cei 6 care vor reprezenta Brasovul la etapa nationala din aceasta toamna de la Cluj-Napoca sunt, in ordinea punctajului obtinut: Raluca Gabriela Milea, Claudiu Morarescu, Andrei Vatavu, Marius Paltanea, Catalin Timar si Adrian Cristolovean.

Mai jos aveti si cateva filmulete video cu cele 3 runde si premierea castigatorilor:

Runda 1

Runda 2

Runda 3

Premierea

Felicitari tuturor participantilor si multa bafta mai departe!