First published on BoardgameNews.com – Genesis

Editura suedeza Gigantoskop a fost destul de tacuta in ultimii ani, dar compania revine in 2010 cu Genesis, un joc de societate mare ce se bazeaza pe aparitia tuturor lucrurilor – si tu esti acolo! Genesis este realizat de catre designerul Peter Hansson, este un joc pentru 2-6 jucatori si are o durata estimata de joc de 60 de minute. Jocul este lansat in 5 limbi, Engleza, Daneza, Germana, Norvegiana si Suedeza, si se va putea vedea la Essen 2010.

Mai jos este o descriere facuta chiar de editura Gigantoskop:

La inceputuri Dumnezeu a creat cerul si pamantul. I-au trebuit 6 zile sa-si termine lucrarea, fiind asistat de mai multi ingeri ce-i indeplineau poruncile divine. In a saptea zi, Dumnezeu s-a odihnit si isi privea lucrarea. Vazand ca a facut un lucru, El l-a laudat pe ingerul ce a contribuit mai mult.

Genesis iti da sansa sa devii acel inger. Strangand esenta Creatiei – haos, materie si viata – si transformand-o in mari si munti, pasari si animale, tu speri ca vei castiga aprobarea Domnului – dar si jocul! Dar calea catre victorie este presarata cu decizii grele. Trebuie sa strangi esenta atunci cand este mai putin costisitoare, sa te misti la timpul potrivit si sa-ti faci munca zilnica atunci cand trebuie. Mare atentie la Ingerul Negru ce incearca sa va eclipseze pe toti.