Articol scris de Remus Rijnita – Concurs Taraba de Jocuri & BoardGames BLOG
Producator: GOLDEN SIEBER SPIELE
Jucatori: 2 – 4
Durata: ~30 minute
Complexitate: Mica – Medie
Padurea este un loc in care animalele isi au casa si locul de unde au hrana, dar si un loc in care omul lasa multe lucruri inutile.
Un bursuc incearca sa-si faca loc printre resturi pentru a-si gasi hrana necesara. Ajuta-l si te va rasplati cu puncte pe care colectionandu-le, vei castiga acest joc.
- O tabla de joc cuprinzand o retea de tuneluri prin care bursucul poate sa se plimbe.
- 4 pioni de diferite culori.
- 18 jetoane cu hrana.
- 5 jetoane cu gunoi.
- 25 jetoane cu 2 fete (pe o fata sunt numere de la 1- 5 pe cealata un bursuc si un numar de 1 – 4 cerculete = cu punctele de colectionat)
- 1 zar.
- instructiuni.
Cum se joaca
Se aseaza toate cel 25 de jetoane cu doua fete pe tabla de joc pe bulinele de culoare galbena cu cifra in sus. Fiecare jucator aseaza pionul sau pe una din cel cinci jetoane cu numarul 1. Apoi se amesteca cele 23 de jetoane cu hrana si gunoi si se pun pe langa tabla de joc cu fata in jos.
Inainte de incepere, 6 jetoane de hrana se vor intoarce iar jucatori le pot memora, apoi se reintorc cu fata in jos. Fiecare jucator va da cu zarul de atatea ori de cat ori scrie pe jetonul care este sub pion. Dupa fiecare aruncare cu zarul, va intoarce un jeton de hrana. In functie de ce cifra va da cu zarul, va trebui sa ridice un anumit fel de hrana.
Daca nu va ridica hrana corespunzatoare va pierde randul la dat cu zarul. Daca va ridica un jeton cu gunoi, va ceda unul dintre jetoanele cu recompensa, intorcandu-l cu cifra in sus. Pentru recapatarea acestui jeton va sta o tura.
Daca jucatorul a reusit sa descopere toate cele x tipuri de hrana solicitate de jetonul pe care sta va intra in posesia lui, intorcandu-l cu bursucul in sus in fata lui. Jetoanele cu hrana vor fi intoarse din nou cu fata in jos inainte de fiecare jucator.
Dupa castigarea unui jeton si inainte de a da din nou cu zarul la urmatoarea tura jucatorul se va deplasa cu o bulinuta in orice directie in care ii permit drumurile. Castigatorul este cel care va totaliza un anumit numar de puncte (25 pentru 2 jucatori, 20 pentru 3 jucatori si 15 pentru 4 jucatori.
Impresii
- Tema: ECOLOGIE
- Componente: calitate super si marime acceptabila, usor de manevrat
- Durata: rezonabila pentru un joc adresat si copiilor prescolari.
- Accesibilitate: regulile fiind foarte simple acest joc poate fi jucat de oricine chiar daca nu este in limba Romana.
- Gameplay: este unul din cele mai captivante jocuri chiar daca este vechi.
- Rejucabilitate: fiind vorba de un joc in care fiecare jucator trebuie sa acumuleze puncte, dar acesta pe baza intuitiei proprii, este tot timpul posibil sa fie rejucat.
Concluzie
Ai jucat Hallo Dachs! Vei vrea sa rejoci pentru ca distractia e la ea acasa. Nu degeaba acest joc a luat premiul de Jocul Anului in Germania in 1996!
Nota 8/10
Sursa foto: BoardGameGeek