Asa cum va promiteam si aici, a sosit clipa mult asteptata. Zilele trecute am primit de la Real Wallachian Games primul lor board game: I AM VLAD – Prince of Wallachia.

Mai jos vom face in exclusivitate o prezentare detaliata a componentelor, prezentare ce speram sa va ajute sa va decideti daca I AM VLAD – Prince of Wallachia trebuie sa faca sau nu parte din colectia voastra atunci cand se va lansa.


Despre I AM VLAD – Prince of Wallachia, pe scurt

I AM VLAD – Prince of Wallachia este un board game pentru 2 – 4 persoane cu o durata de joc cuprinsa intre 60 si 120 de minute in cazul jucatorilor experimentati si se adreseaza persoanelor peste 13 ani, facand parte din categoria board game-urilor de aventura si lupta. Realizat de cei de la Real Wallachian Games, companie infiintata in 2011 de catre romanii Eugen Anghel, Balaci Elvis, Chitu Romeo si Cosmin Anghel, jocul il are pe voievodul Vlad Tepes caracter principal si combina istoria cu mitul. Fabulosul aduce in joc o completare a realitatii istorice ce ofera o savoare deosebita prin misterul care invaluie figura cotroversatului voievod. La parte mitica s-a insistat mai mult pe credinte, legende si creaturi fantastice autohtone si nu pe notiunea de vampir.


Prezentarea detaliata a componentelor

Inca de la vederea cutiei, grafica superba te ajuta sa intri in lumea imaginata de cei de la Real Wallachian Games. In aceasta prezentare o sa lasam imaginile sa vorbeasca mai mult.


I AM VLAD – Prince of Wallachia, Cutie fata


I AM VLAD – Prince of Wallachia, Cutie spate


Ce gasim in interiorul cutiei?O tabla de joc modulara, formata din 5 planse, toate fiind confectionate din carton gros de foarte buna calitate.


O a doua tabla de joc, formata dintr-o singura plansa, infatisand Lumea de Dincolo, continand Cadranul Timpului in partea din stanga sus si Cadranul cu Viata Unitatilor Neutre in partea din dreapta sus, confectionata si ea din acelasi carton.


4 Planse individuale cu Vietile Unitatilor, cate una pentru fiecare jucator, confectionate din carton.


Unele jetoane sau cadrane se vor detasa manual cu atentie de pe 2 table din carton gros:


13 Cadrane cu Viata Unitatilor, unul va fi amplasat pe tabla de joc Lumea de Dincolo, celelalte 12 fiind montate cate 3 pe fiecare plansa individuala – Viata Unitatilor.

1 Cadran al Timpului, confectionat din carton gros ce se va pune pe tabla de joc Lumea de Dincolo.

Toate cele 14 cadrane se vor monta folosind niste capse din plastic.


Mai jos aveti o plansa individuala cu cele 3 cadrane montate si detalii ale cadranelor Timpului si Viata Unitatilor Neutre de pe tabla cu Lumea de Dincolo.


16 Figurine, colorate in 4 culori diferite pentru fiecare jucator – alb, rosu, albastru si negru – confectionate din plastic maleabil de buna calitate, si dispuse astfel:

4 figurine Vlad, cate una pentru fiecare jucator in cele 4 culori amintite mai sus.


4 figurine Cavaleri Valahi, cate una pentru fiecare jucator in cele 4 culori amintite mai sus.


4 figurine Arcasi, cate una pentru fiecare jucator in cele 4 culori amintite mai sus.


4 figurine Avanpost, cate una pentru fiecare jucator in cele 4 culori amintite mai sus.


1 Zar de Atac cu 8 fete, confectionat din plastic alb, de buna calitate, purtand cifre de la 7 pana la 14.


1 Zar de Mutare cu 6 fete, confectionat din plastic negru, infatisand cifre de la 1 la 6 vopsite cu rosu.


14 Carti de Magie pentru Vlad, infatisand Titlul Cartii, Simbolul Magiei, Costul Cartii, Simbolul lui Vlad, Punctele de Atac Magic, Punctele de Aparare Magica si Textul cu Explicatii.


108 Carti de Lupta, dispuse cate 36 pentru Arcas, 36 pentru Cavaler Valah si 36 pentru eroul Vlad, infatisand Titlul Cartii, Simbolul Timpului, Punctele de Atac, Simbolul, Textul cu Explicatii.


12 Carti de Acatiste, infatisand Simbolul Acatistului.


Toate cele 5 tipuri de carti sunt usor de recunoscut dupa spatele cartii diferit si dupa simbolurile din partea de sus.


66 Galbeni, confectionati din carton de buna calitate.


8 Jetoane Resurrect (simbol sicriu), confectionate din carton gros.


12 Jetoane Ciuma (simbol sobolan), confectionate din carton gros.


8 Jetoane Impale (simbol tepi), confectionate din carton gros.


14 Jetoane Potiune de Vindecare (simbol sticluta), confectionate din carton gros.


8 Jetoane Coroana (simbol craniu cu coroana), confectionate din carton gros.


8 Jetoane Viata lui Vlad (simbol cap), confectionate din carton gros.


16 Jetoane Steaguri (simbol steag), confectionate din carton gros.


1 Jeton Clopotul de Biserica (simbol clopot), confectionat din carton gros.


1 Jeton Blestem (simbol ochi), confectionat din carton gros.


Un regulament in limba engleza, full color, ce contine 38 de pagini. Desi jocul nu vine cu un regulament tiparit in limba romana, acesta se va putea descarca de pe site-ul oficial.


Trebuie sa mentionam faptul ca toate cartile pe care la gasiti in cutie vin grupate si depozitate in pungulite cu sina (zip), la fel si cele doua zaruri. Cutia are un insert din plastic ce va proteja foarte bine la transport componentele:


La prima vedere I AM Vlad – Prince of Wallachia este un board game impresionant. Cand spun asta ma refer la componente, la grafica si nu in ultimul rand la dimensiunea impresionanta a cutiei, pe care nu o voi dezvalui, dar va arata poza de mai jos:


Vom reveni cat de curand posibil cu detalii amanuntite despre o prima sesiune de joc, acum va las, ma duc sa citesc regulamentul. 🙂