First published on BoardgameNews.com – Ingenious

Producatorul american Fantasy Flight Games va relansa premiatul joc de societate Ingenious, conceput de Reiner Knizia, cu o noua infatisare si avand componentele refacute.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest joc pe tabla, fiecare jucator are o mana de piese asemanatoare cu cele de domino si au desenate simboluri colorate pe fiecare jumatate a piesei. Pe masura ce plasezi piese pe tabla, castigi puncte pentru numarul de simboluri de acelasi tip dintr-un rand ce ating piesa ce tocmai a fost asezata.

Aduna 18 simboluri dintr-un simbol si incepi un nou tur imediat, dar scopul jocului nu este sa ai cel mai mare scor sau sa scapi de toate piesele tale mai repede decat adversarul. In schimb, trebuie ca punctajul tau cel mai mic al celor 6 simboluri sa fie mai mare decat cel mai mic punctaj al adversarilor.

Conform celor spuse de catre Fantasy Flight Games, “componentele refacute includ noi piese, fise de scor noi si suporturi noi de piese”. Noua versiune a jocului de societate Ingenious va fi disponibila incepand cu noiembrie 2010, in Engleza si Germana.

Durata estimata de joc este de 45 de minute si se poate juca in 1-4 jucatori.

Voi ce parere aveti? Ati jucat pana acum versiunea veche de Ingenious?