Asa cum anuntam si aici, ziua de sambata 11.09.2010 a fost dedicata jocurilor de societate. Impreuna cu prietenul muck am onorat invitatia de a juca un boardgame (2..3..) si de a ne delecta cu tot felul de ceaiuri in Ceainaria Tabiet.

Daca pana acum am avut tot felul de evenimente ce ne-au impiedicat sa participam, de data asta am reusit sa ajungem in formatie aproape completa in jur de ora 14:00 (Carmen nu a putut sa ne insoteasca). Exact cand am ajuns la locatia stabilita, maestrul Vick parca si el masina, asa ca am intrat toti 3. Deja lumea incepuse sa joace, dintre cunoscuti am recunoscut pe Marius (Taticu) in rest multa lume noua.

Mihnea si Amia, in rol de gazde, ne-au trimis la raftul cu ceaiuri sa ne alegem ce bautura aromata ne va insoti la masa de joc. Dupa ce am mirosit cred ca mai bine de 10 feluri de ceaiuri (desi erau cred vreo 30 – 40 in total), am ales un Berry Sextet. Foarte bun ceaiul, recomand!

Daca toata lumea era deja in mijlocul jocurilor, l-am pus pe Vick sa ne invete Carcassonne, joc de societate de care nu ne mai atinsasem pana ieri. Ca un bunic ce povesteste amintiri din razboi, Vick ne introducea in lumea Carcassonne,ne explica ce trebuie sa facem cu acele cartonase si Meeplesi.

Incet si sigur, neuronul meu s-a prins ce trebuie sa facem si am inceput sa jucam. Daca la inceput muck ma speriase ca punctase destul de binisor, Vick n-a mai rezistat si a inceput sa construiasca drumuri, fortificatii, manastiri, pasuni si toate cele, mai repede ca un faraon al Egiptului Antic. Jocul nu a durat foarte mult, cred ca vreo ora. La celelalte mese se jucau Citadels, Kuhhandel, Catan si Mr.Jack.

La un moment dat, langa masa vecina se pregatea un Mr. Jack in New York, motiv pentru care atentia mea a fost atrasa de frumusetea componentelor, a hartii de joc total diferita, a personajelor noi si cu abilitati diferite.

Dupa jocul de Carcassonne castigat de inegalabilul Vick (desi pe parcurs a fost candidat si muck pentru pozitita de castigator) ne-am apucat de Small World, desi muck tot zicea ca el trebuie sa plece, dar Vick nu l-a crezut. Am asezat harta, Vick ne-a explicat cate ceva, iar cand sa incepem, muck a trebuit sa plece spre surprinderea lui Vick.

Am strans frumos jocul si m-am orientat spre fetele (Amia si Selena) care jucau Ricochet Robots impreuna cu Paul. Despre Ricochet Robots pot spune ca arat bine, reguli simple, se poate juca si in single player, dar neuronul meu nu a reusit sa gaseasca mai mult de 2-3 solutii de rezolvare din cele 20 – 30 de semne intoarse. Pur si simplu nu pot sa leg mai mult de 5-6 mutari. Cred ca trebuie sa ma mai obisnuiesc putin cu acest joc de societate.

Dupa Ricochet Robots, daca tot incercasem mai devreme sa invat Small World, am gasit alta masa unde se incepea acest joc, avandu-l ca profesor pe Imba (Dan). Dupa ce a schimbat harta de la 4 jucatori la 5 si am ramas tot 4 jucatori am inceput sa ascult explicatiile date. Alti participanti la Small World: Calin si Laurentiu.

Acest joc de societate ma atrage de foarte multa vreme, mai ales dupa ce Sergiu a tradus regulamentul in limba romana. Grafica foarte buna, multe rase (din cate am inteles mai sunt publicate in extensii si altele), tot felul de jetoane mai mici sau mai mari, harti speciale in functie de numarul de jucatori si ce m-a surprins foarte mult, cutia vine cu un sistem de stocare si compartimentare foarte bun. Mai rar am vazut asa de bine facuta organizarea intr-o cutie de boardgame.

Am inceput jocul de Small World cu Elfii si am incercat sa cuceresc cat mai multe teritorii. Dupa mici razboaie, destul de putine deoarece eram 4 si jucam pe harta de 5, am ajuns sa declin rasa Elfilor si am ales Dwarves (Pitici) care nu prea si-au facut treaba. Momentul ales pentru declinarea Elfilor a venit cam tarziu dupa spusele lui Imba. Asta e, era primul joc, nu ma asteptam sa castig.

In acest timp Vick se bagase la un Shadows over Camelot, joc ce este imens ca si intindere, dar care este foarte bine realizat, grafica interesanta, chiar iti ofera un sentiment de atmosfera medievala. Bine, nu ma asteptam sa iasa King Arthur din harta, dar miniaturile cavalerilor aratau foarte bine.

Finalul de Small World a fost al lui Imba (normal, doar el stia regulile 🙂 ). Scheletii lui ne-au nimicit. Surprinzator, desi incepator ca si mine, Calin era aproape sa castige avand 92 de puncte, iar Imba 100.

Intre timp, la al doilea ceai am mers pe mana lui Mihnea si mi-a adus un ceai placut aromat, cu portocale si alte fructe. Inevitabil, cum foamea ma ajunsase, am cerut pe langa ceai si 2 chifle cu ceva sunca si cascaval, foarte gustoase!

In timp ce faceam operatiunea de reincarcare cu energie, incercam sa dezmortesc neuronul la inca un Ricochet Robots. NU VREA!!! Nu cred ca o sa ma mai lipesc prea curand de acest joc. Cred ca are ceva impotriva mea!

Dupa jocul de Ricochet, lumea nou venita intre timp se pregatea de un Battlestar Galactica. Desi am avut intentia sa ma bag si eu la un joc (desi nu am mai jucat pana acum), am renuntat cand am auzit ca dureaza vreo 2-3 ore, mai ales ca era deja ora 20:00.

Ce merge foarte bine atunci cand vrei sa mai stai o ora? Un Samurai!!! L-am cooptat repede pe Vick, Paul si Calin. Paul si Calin au ascultat explicatiile si am pornit. Se pare ca jocul a avut succes, cei doi noi invatacei au fost prinsi de atmosfera Japoniei Medievale si incercau sa cucereasca multe Campuri de Orez, Coifuri Inalte sau Buddha.

Invariabil, Vick ne-a batut, destul de usor, zic eu.

Dupa ce ne-am luat la revedere de la gazdele noastre si am mai vorbit una alta, pe la ora 21:30 m-am indreptat si eu spre casa. Trei jocuri noi invatate, not bad! Din cate am inteles, seara s-a incheiat pe la ora 2 de dimineata!!!

Chiar in acest moment in Ceainaria Tabiet se desfasoara concurs de Carcassonne si Mr. Jack… Hmmm…Parca m-as duce si eu, mai ales ca m-am simtit foarte bine ieri!