Ca urmare a intrarii in randul oamenilor casatoriti, impreuna cu Oitza Neagra am decis sa ne petrecem luna/saptamana de miere in Barcelona, Spania, deoarece atunci cand ne gandeam/razgandeam unde sa mergem, toti prietenii ne spuneau acelasi oras: BARCELONA!

Toate bune si frumoase, dar o saptamana fara boardgames e cam greu de dus pana la capat, asa ca mi-am facut temele de acasa si am gasit 3 magazine de jocuri, plasate strategic pe langa obiective turistice importante din Barcelona.

Primul magazin in care am intrat a fost Gigamesh – Vicio y Ludomania, aflat pe langa Arc del Triomf, chiar peste strada, avand adresa completa: Passeig de Sant Joan, no 2. In aceeasi zona este si Parc de la Ciutadella, ce gazduieste printre multe altele Barcelona Zoo.

Istoria magazinului Gigamesh este mai veche, acesta fiind initial doar o librarie ce s-a deschis in urma cu mai bine de 20 de ani in alta locatie. De vreo 5-6 ani, in locatia actuala, functioneaza un magazin de jocuri, semn ca lucrurile merg destul de binisor in acest domeniu in Spania.

Pot spune ca magazinul se prezinta inca de la intrare ca un colt de Rai, de dimensiunile unei librarii de pe la noi, din cele respectabile.
Pereti intregi de jocuri, vitrine de carti Magic: The Gathering, miniaturi de toate felurile, toate stateau cumintele si se lasau admirate de privirile noastre curioase. Am avut un scurt dialog cu cel care se ocupa de magazin si cu un coleg de-al lui incercand sa aflu cate ceva despre ei, am cerut respectuos voie sa fac un pictorial cu locatia lor si le-am mentionat printre altele ca avem primul blog de boardgames din Romania.

Nu am putut sa plec fara sa cumpar macar un joc, mai ales ca oamenii au fost foarte primitori, asa ca am profitat de oferta jocului Rat Hot (10.95 EUR) realizat de un designer apreciat de noi, Michael Schacht (nascut in anul 1964 in Wiesbaden, Hessen, Germania), jocul fiind ales de Oitza, deoarece eu eram absorbit total de atatea cutii ce imi incantau ochisorii mei umezi si mari, ca de vacuta.

Rat Hot este pentru 2 jucatori, face parte din categoria jocurilor de plasare de jetoane, este editat de Queen Games, dar despre el o sa va postesc mai pe larg intr-un viitor review.

Cum nu sunt o fire egoista, aveti mai jos cateva poze din magazin, macar asa, sa vedeti cam cum este pe la altii si daca ajungeti prin Barcelona sa includeti, poate, o scurta vizita. Enjoy!